Studenti u Praktici: uskoro HVÖT

29_08_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Mavena / Press
Studenti u Praktici: uskoro HVÖT

Izložba HVÖT studenata Petre Skračić Perić i Dina Perića otvorit će se 1. rujna u 20 h, u Galeriji Praktika u splitskom Domu mladih.

Izložba HVÖT studenata Petre Skračić Perić i Dina Perića otvorit će se 1. rujna u 20 h, u Galeriji Praktika u splitskom Domu mladih. Izložba je otvorena do 8. rujna te se može razgledati radnim danom od 18 do 21 h.

Rad naziva HVÖT prostorna je video instalacija koja se sastoji od centralnog, skulpturalnog dijela – crne piramide koja nosi dva LCD ekrana s repetitivnim projekcijama mlaza crvene tekućine. Između ekrana, u samom središtu piramide položeno je organsko srce.

Petra Skračić Perić (r.1990.) i Dino Perić (r.1992.) studenti su III. godine Umjetničke akademije u Splitu, smjer Film i video. Ovo im je prva samostalna izložba. Prvi zajednički rad izlagali su na skupnoj izložbi studenata Odsjeka za film i video u galeriji MKC-u 2016.

Izložba autora u sklopu ciklusa NMG@PRAKTIKA organizirana je u suradnji s Umjetničkom akademijom u Splitu, kojom se studentima pruža prilika prostorne artikulacije radova nastalih na kolegijima Umjetnost u kontekstu 1 i 2.