Stripovi i svirka T. Primorca

07_11_2014 / 19:21h  |  Autor: I.Z.
Stripovi i svirka T. Primorca

U Info zoni će se u petak otvoriti izložba stripova i karikatura mladog splitskog crtača Tomislava Primoraca. Osim što crta, Tomislav i svira u nekoliko splitskih bendova pa će otvaranje izložbe upotpuniti glazbeni program.

U Info zoni će se u petak, 14. studenog, u 19 sati otvoriti izložba stripova i karikatura mladog splitskog crtača Tomislava Primoraca. Osim što crta, Tomislav i svira u nekoliko splitskih bendova pa će otvaranje izložbe upotpuniti glazbeni program.

>> Prati program događanja u Zoni na infozona.hr/program

Njegove radove karakterizira humor te igra riječi ili duhovito prikazivanje svakodnevnih i naizgled banalnih situacija s kojima se susreće. Iako to ne voli javno priznati, svoj crtački talent najviše je razvio crtajući za vrijeme predavanja na splitskom Prirodoslovno-matematičkom fakultetu, ali puno je naučio i na radionicama stripa koje su se održavale u Info zoni.

Prve radove crtao je olovkom te ih bojao flomasterom, no usavršava i tehniku tuša. Forma njegovih radova može se usporediti sa formom u kojoj crtaju Srećko Puntarić-Felix i Nik Titanik, no uzori su mu Gary Larson, Jim Davies (Garfield), Bill Watterson (Calvin and Hobbes), Magnus i Max Bunker (Alan Ford) te Darko Macan i Vitez Eranović. Svoje stripove i karikature uglavnom objavljuje u webzinu MOSS te na svojoj Facebook stranici.