Stripom do nagrade

18_10_2018  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Fumetto
Stripom do nagrade

Fumetto – međunarodni festival stripa poziva strip stvaraoce da se prijave na Fumetto Comix natjecanje. Prihvaćaju se stripovi dužine do 4 stranice na temu bicikli i bicikliranja. Pobjednike očekuju vrijedne nagrade. Rok za prijavu je 4. siječnja.

Fumetto – međunarodni festival stripa poziva strip stvaraoce da se prijave na Fumetto Comix natjecanje.

Tema natjecanja su Bicikle. Bicikliranje je najlakši način prijevoza - brz i fleksibilan! Slažeš li se? Živiš li u raju za bicikle ili se moraš probijati kroz urbanu džunglu? Nacrtaj svoju biciklističku priču!

Sudionici se mogu prijaviti u jednu od tri starosne kategorije:
• stariji od 18 godina
• između 13 i 17 godina
• do 12 godina
Na natjecanje se mogu prijaviti pojedinci i škole.

Nagrade će osvojiti tri najbolja rada iz svake kategorije, a uz to će biti nagrađen i strip sa najboljim scenarijem, neovisno o kategoriji. Posjetitelji festivala će također moći glasovati za svog favorita koji će osvojiti nagradu publike. Nagradni fond za sve pobjednike iznosi ukupno 5000 švicarski franaka.

Zainteresirani kandidati moraju poslati originalne radove poštom. Online aplikacije i aplikacije putem maila nisu dopuštene. Rad treba biti u A4 ili A3 formatu. Prihvaćaju se samo stripovi (jedna priča), do najviše 4 stranice dužine. Na poleđini svake stranice potrebno je navesti: ime i prezime, adresu, broj telefona, e-mail, korisnički broj, datum rođenja i broj stranice. Uz radove je potrebno priložiti 15 eura za troškove povratne pošiljke ako želite da vam se radovi vrate.

Rok za prijavu: 4. siječnja 2019.

Više informacija na službenoj stranici festivala.