Stripaški kružok: Vinko Barić

13_04_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Vinko Barić
Stripaški kružok: Vinko Barić

Na novom Stripaškom kružoku gostovat će akademski slikar, crtač stripova i glazbenik Vinko Barić. Tom prigodom predstavit će i svoj novi strip album Dogodovštine Baroknog čovjeka.

Na novom Stripaškom kružoku Ivana Svaguše gostovat će akademski slikar, crtač stripova i glazbenik Vinko Barić. Tom prigodom predstavit će i svoj novi strip album Dogodovštine Baroknog čovjeka. Druženje je najavljeno za petak, 15. travnja, u 20 sati u Info zoni, a nastavit će se uz glazbeni program u HOK kavani.

>> Pročitaj najavu mjesečnog programa u travnju
>> Posjeti klub.infozona.hr
>> Prati informacije i potvrdi dolazak na Facebooku


Četvrti autorski strip jednog od rijetkih domaćih autora i prije tiska je izazvao pozornost. Vijeće za knjigu, nakladništvo i bibliotečnu djelatnost Grada Splita odbilo ga je predložiti za financiranje, navodeći da je tekst nepismen a crtež konfuzan, često neutemeljeno brutalan i bez umjetničkog dojma.

- Više od 80 stranica atraktivnog B4 formata puno je nadnaravnih bića, alkohola, bezkontracepcijskog baroknog seksa i kolopleta ružnjikavih fizionomija - opisuje Svaguša satirično-parodično djelo kojim se Barić, nakon skoro osmogodišnje stanke, vraća u opskurne underground strip vode. Nesvakidašnji predgovor napisao je Dubravko Mataković, nagrađivani vinkovački crtač stripova.

Stripaški kružoci doprinos su jačanju bogate, ali raspršene, splitske strip scene. Održavaju se u Info zoni, kroz druženje zaljubljenika u strip, razgovore o stripu te gostovanja zanimljivih aktera hrvatske strip scene.

Aktivnost se realizira u sklopu programa Klub za mlade Zona koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.