Stripaški kružok: Nove Vučine

10_01_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Sonja Gašperov
Stripaški kružok: Nove Vučine

Na novom Stripaškom kružoku gostovat će Sonja Gašperov koja će predstaviti svoj novi strip u seriji Vučine - Površina. Pridružit će joj se Vladimir Šagadin, glavni urednik izdavačke kuće 2x2.

U petak, 15. siječnja u 20 sati, u Info zoni, na novom Stripaškom kružoku gostovat će akademska slikarica i autorica stripova Sonja Gašperov koja će predstaviti svoj novi strip u seriji Vučine  - Površina. Pridružit će joj se Vladimir Šagadin, glavni urednik izdavačke kuće 2x2.

>> Prati događanja u Info zoni na infozona.hr/program


Vučine su metafora čovjeka te se pojavljuju u seriji albuma, a svaki album novi je žanr i nova priča. Iako su premijeru imali u kraćim stripovima, nametnuli su se kao likovi sa kojima se autorica najbolje mogla izraziti, a reakcija publike poticala ju je da već petu godinu Vučine žive i pričaju nove priče.

Stripaški kružoci Ivana Svaguše doprinos su jačanju bogate, ali raspršene, splitske strip scene. Održavaju se u Info zoni, kroz druženje zaljubljenika u strip, razgovore o stripu te gostovanja zanimljivih aktera hrvatske strip scene.

Aktivnost se realizira u sklopu programa Klub za mlade Zona koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.