Strip kao alat za rad s mladima

29_09_2014 / 10:26h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Martina Vuković, arhiv
Strip kao alat za rad s mladima

U Info zoni će se u petak, 3. listopada, u 15 sati održati prezentacija priručnika koji nudi konkretne načine primjene tehnike stripa u radu s mladima koje se želi zainteresirati za temu prevencije ovisnosti svih vrsta.

U Info zoni će se u petak, 3. listopada, u 15 sati održati prezentacija priručnika koji nudi konkretne načine primjene tehnike stripa u radu s mladima koje se želi zainteresirati za temu prevencije ovisnosti svih vrsta. Na 80 stranica i kroz 13 detaljno razrađenih radionica objedinjeno je višegodišnje primjenjivo iskustvo autora priručnika - psihologinje Janine Pavić i akademskog slikara Ivana Svaguše.

Priručnik nije namijenjen samo likovnim pedagozima, već svim osobama koje rade s mladima u području prevencije ovisnosti. Organizacije civilnoga društva ovim aktivnostima mogu obogatiti svoje projektne prijedloge kojima apliciraju na natječaje, profesori i stručne službe škola mogu ih primijeniti kao alternativnu metodu obrade nekih tema nastavnog programa ili za dugoročnije uključivanje učenika u programe rane prevencije ovisnosti, a uz ove aktivnosti svoje kompetencije prilikom tražnja zaposlenja mogu naglasiti nezaposleni likovne struke, ali i nezaposleni pedagozi, psiholozi, profesori i drugi nezaposleni stručnjaci zainteresirani za rad s mladima.

Radionice opisane u priručniku više od pet godina uspješno se primjenjuju u radu s mladima putem projekata financiranih od Ministarstva socijalne politike i mladih. Polaznici pokazuju iznimnu zainteresiranost i zadovoljstvo te je ostvarena i suradnja sa Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije.