Stranac u Književnom klubu

01_12_2015 / 21:06h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Mate Žaja
Stranac u Književnom  klubu

U prosincu će tema Književnog kluba Irene Delonge Nešić biti još jedan naslov s državne mature - Stranac Alberta Camusa. Srednjoškolcima je to prilika da se bolje pripreme za maturu...

Treća večer Književnog kluba Irene Delonge Nešić održat će se u utorak, 8. prosinca, u 19:30 u Info zoni. U prosincu će tema biti još jedan naslov s državne mature - Stranac Alberta Camusa. Srednjoškolcima je to prilika da se bolje pripreme za maturu, ali i da lakše shvate potragu za odgovorom kako opravdati postojanje u svijetu bez smisla.

>> Najave događanja u Info zoni prati na infozona.hr/program

Jedan od najznačajnijih romana francuske književnosti dvadesetog stoljeća priča je o činovniku Meursaultu čiji je život obilježen nepokazivanjem žaljenja za mrtvom majkom i ubojstvom. On je ravnodušan prema ponašanju koje društvo nameće kao očekivano. Ne prihvaća pravila društvene igre, lišen je iluzija obitelji, ljubavi, rada, prijateljstva, morala, države i zakona, vjere i religije. Osuđen je, kao stranac, u svijetu navika, običaja i konvencija.

Irena Delonga Nešić profesorica je hrvatskog i engleskog jezika i književnosti s iskustvom vođenja nekoliko pjesničkih večeri i škola kreativnog pisanja. Književni klub u Info zoni održava se jednom mjesečno te preferira naslove s državne mature.

Aktivnost se realizira u sklopu programa Klub za mlade Zona koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.