Stolica

14_12_2006
Stolica

S novim sjedalicama na tribinama teniskog terena na Firulama sve izgleda urednije i veličanstvenije. Još kad natkriju teren… Samo te stolice, izazivaju tako ružne asocijacije :(

U Splitu kolijevka teniskih veličina ne izgleda impresivno. Ni jedan teren nije natkriven, donedavno na tribinama nije bilo sjedalica, a tereni su stisnuti između uske ceste i naguranih automobila. Ipak, najavljena je financijska pomoć Grada u natkrivanju jednog terena balonom, a prije par mjeseci na jedinim tribinama postavljene su nove sjedalice.



Ah, sjedalice na splitskim tribinama… Prije novih narančastih sjedalica na dijelu tribine bile su poljudske bijele koje ni na ovoj tribini nisu posve odolijevale noćnim pohodima. Njima je, čini se, sudbina da ih se pali i razbija. Naime, u prvom pokušaju postavljanja sjedalica na sjevernu tribinu poljudskog stadiona, postavljene su one koje je bilo tek nešto lakše razbiti nego konstrukciju na kojoj stoje. Brzo se uvidjela glupost postavljanja tako nekvalitetnih sjedalica na tribinu koja ponekad primi i do 5-6 tisuća nestašnih navijača. Dio tih sjedalica danas vidimo na raznim mjestima – od okućnica do viličara, a dio se upotrijebio za tribine drugih manjih stadiona.



Nakon što je grad prvi put prevaren nekvalitetnim postavljanjem loših sjedalica, nije trebalo dugo da se dogodi i druga prevara. Iako su Gradu naplaćene nezapaljive sjedalice, danas na cijelom stadionu imamo sive sjedalice koje se mogu zapaliti plamenom šibice. Nažalost, stanje u društvu je takvo da pred Sudom odgovaraju oni koji su zapalili bengalku na Poljudu, ali ne i oni koji su na Poljudu prevarili Grad za velike novce. A ograda oko stadiona? Ogromnih dimenzija, čak i pocinčana, a navodno privremena, u svakom slučaju – nelegalna. I nikom ništa…



Ma, ipak je ugodnije primjetiti da ima splitskih sportskih klubova koji imaju snage održavati i unaprjeđivati svoje objekte.

napisao / foto: Pile