Što te čeka u EU pod kupolom

21_05_2013 / 17:54h
Što te čeka u EU pod kupolom

Od 22. svibnja na splitskoj Rivi održava se multimedijalna izložba na kojoj posjetitelji imaju priliku na jednostavan i zanimljiv način informirati se o pravima i mogućnostima koje im kao budućim građanima EU-a donosi članstvo u Uniji.

Od 22. svibnja na splitskoj Rivi, smještena pod velikom plavom kupolom, održava se multimedijalna izložba pod nazivom Ja - građanin EU-a na kojoj posjetitelji imaju priliku na jednostavan i zanimljiv način informirati se o pravima i mogućnostima koje im kao budućim građanima EU-a donosi članstvo u Uniji.

Prije otvorenja izložbe, šef Delegacije EU-a Paul Vandoren će u 09:15 održati predavanje na Ekonomskom fakultetu u Splitu vezano za koristi i prilike koje će biti dostupne hrvatskim građanima nakon ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju.

Izložba se održava u sklopu Europske godine građanstva. Tijekom Europskog tjedna održana je u Zagrebu, a nakon Splita u kojem gostuje do 25. svibnja, održat će se i u Osijeku od 5. do 8. lipnja te u Rijeci od 12. do 16. lipnja.