Jedinstvenih 100 u HNK

15_10_2019  |  Autor: I.Z.  |  Foto: KUD Jedinstvo
Jedinstvenih 100 u HNK

U HNK Split održat će se koncert pod nazivom Jedinstvenih 100 na kojem će nastupiti Djevojački zbor, Mandolinski solisti, te Vokalni ansambl Jedinstvo.

Povodom stote obljetnice djelovanja kulturno-umjetničkog društva Jedinstvo, jednog od najstarijih, najuspješnijih i najtrofejnijih hrvatskih KUD-ova, u HNK Split će se 29.10. u 19:30h održati koncert pod nazivom Jedinstvenih 100.

Nastupit će Djevojački zbor Jedinstvo (dirigent Pero Prosenica), Mandolinski solisti Jedinstva (dirigent Plamenko Bavčević), te Vokalni ansambl Jedinstvo (dirigent Rajmir Kraljević), uz goste iznenađenja.

Ulaznice po cijeni od 40kn nabavi na linku!


Jedinstvenih 100 u Spaladium areni
Krenula je prodaja i karata za svečani jubilarni rođendanski glazbeno-plesni folklorni spektakl koji će se održati 14.12. u splitskoj Spaladium Areni.
Na pozornici će se izmijeniti gotovo 200 izvođača svih generacija društva kroz folklorni ansambl, mandolinsko-tamburaški orkestar i veteransku sekciju, uz glazbeno-vokalne goste iznenađenja koji su obilježili rad Jedinstva prethodnih sto godina.
Raznovrsnošću koreografija Jedinstvo svoju publiku vodi na putovanje čitavom Hrvatskom jer repertoarom obuhvaća plesove različitih stilova i ugođaja iz svih dijelova Republike Hrvatske, a to neće biti iznimka niti ovaj put jer uz repertoar od 13 koreografija koreografija istaknutih stručnjaka hrvatskog folklora, među kojima su i klasici poput Vrličkog kola ili Prigorskih plesova, splitskoj publici će prikazati i premijere nekoliko posve novih, za ovu priliku posebno postavljenih koreografija i točaka.

Ulaznice su dostupne na blagajni Spaladium arene te preko sustava Adriaticket.