Što će mi knjiga? u Noći knjige

19_04_2017  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Noć knjige
Što će mi knjiga? u Noći knjige

Predavanje "Što će mi knjiga?" održat će se povodom Noći knjige u Klubu Zona. Predstavit će se konkretni primjeri dobre prakse koji će pokazati na koje sve načine knjiga može oplemeniti život pojedinca.

Predavanje Što će mi knjiga? održat će se povodom Noći knjige u Klubu Zona u subotu, 22. travnja, u 17 sati. Predstavit će se konkretni primjeri dobre prakse koji će pokazati na koje sve načine knjiga može oplemeniti život pojedinca.

- Osim osobnog rasta, širenja emocionalne inteligencije i svijesti o različitostima koje svijet pruža, najviše pažnje će se posvetiti primjerima koji će pokazati kako dobra priča može nadahnuti pojedinca novom idejom, a potom ga i motivirati za realizaciju iste kroz brojne druge načine umjetničkog izražavanja. Svi koji su se pitali što će im knjige, dobit će raznolike odgovore na to naizgled jednostavno pitanje, a također i izazov da i sami, u budućnosti, pomaknu vlastite granice i dozvole sebi da ih očara i nadahne veličanstvo umjetničke riječi - najavljuje predavanje Djevojke koje čitaju.

Djevojke koje čitaju tri su mlade profesorice jezika - Ivana Bartulović, Lukrecija Perišić i Maja Radilović. Za istoimeni blog pišu osvrte na književna djela, a od jeseni u Klubu Zona organiziraju i Književne čajanke. Druga travanjska čajanka održat će se dan ranije, u petak, 21. travnja, u 20 sati, a tema razgovora bit će roman Prigovor savjesti Johna Boynea.

Noć knjige održava se šestu godinu za redom, povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava te Dana hrvatske knjige. Namjera je takvom manifestacijom dati poticaj kulturi čitanja, potaknuti razgovore o literaturi, književnosti i svemu onome što knjiga predstavlja ili treba predstavljati u suvremenom društvu.

SKORA DOGAĐANJA U KLUBU ZONA

Biljoteka - edukacija o ljekovitom bilju* / od srijede, 19.4. / 17:30
Kviz HKS-a: Povijesno-geografskih 100 by Kira* / četvrtak, 20.4. / 20:00
Književna čajanka: Prigovor savjesti / petak, 21.4. / 20:00
Noć knjige: Što će mi knjiga? / subota, 22.4. / 17:00
Večer društvenih igara: Ajmo se igrat! / subota, 22.4. / 20:00
Kviz HKS-a: Sportskih 100 by Kum* / ponedjeljak, 24.4. / 20:00
iTHEom u Zoni: Književna kritika - Cesta / utorak, 25.4. / 18:00
[OTKAZANO] Obrasci ponašanja u ljubavnim vezama mladih u Splitu / utorak, 25.4. / 19:30
Graffiti - street art radionica* / od srijede, 26.4. / 20:00
Drabble radionica: Triler* / četvrtak, 27.4. / 17:30
Klub Zona @ EgoFree: Radionica keramike* / subota, 29.4. / 12:00
Klub Zona @ EgoFree: Graffiti - street art radionica* / nedjelja, 30.4. / 12:00
Klub Zona @ EgoFree: Radionica reciklaže odjeće* / ponedjeljak, 1.5. / 12:00

*rezerviraj mjesto putem prijavnice na klub.infozona.hr. Više informacija potraži ili pitaj na Facebook stranici Kluba Zona.