Stiže izložba o Anni Frank

13_02_2014 / 11:02h  |  Autor: I. Z.
Stiže izložba o Anni Frank

U splitskoj Sveučilišnoj knjižnici otvorit će se, u utorak 18. veljače, izložba pod imenom Anne Frank - povijest za sadašnjost. Posjetiteljima će se pokazati interaktivan pristup izložbi i nekima od najvažnijih lekcija holokausta, a za hrvatsku izložbu napravljeni su i posebni paneli.

U splitskoj Sveučilišnoj knjižnici otvorit će se, u utorak 18. veljače, izložba pod imenom Anne Frank - povijest za sadašnjost.

Ovu je izložbu u Hrvatsku dovela Hrvatska edukacijska i razvojna mreža za evoluciju sporazumijevanja (HERMES), čime se Hrvatska priključila više od četrdeset zemalja koje su ugostile izložbu.

Umjesto skupih izložaka, starih pisama, staklenih vitrina i čuvara, Hrvatska edukacijska i razvojna mreža za evoluciju sporazumijevanja u suradnji s kućom Anne Frank iz Amsterdama postavljaju izložbu komponiranu od teksta i slika, namijenjenu svim uzrastima, kroz koju vode za to posebno obučeni učenici-vodiči. Posjetiteljima će se pokazati interaktivan pristup izložbi i nekima od najvažnijih lekcija holokausta, a za hrvatsku izložbu napravljeni su i posebni paneli. Hrvatski dio izložbe bavi se lokalnim stradanjima kako tijekom Drugog svjetskog rata tako i u novijoj povijesti te posjetiteljima približava lokalnu problematiku ljudskih prava.

www.hermes-communiaction.hr