Stiže fantasy Bookvica

08_03_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Quasimodo / Press
Stiže fantasy Bookvica

Iduća Bookvica u klubu Quasimodo na rasporedu je 10. ožujka a u goste stižu autori hrvatske fantasy književnosti Daria Keršić i Aleksandar Žiljak.

Klub Quasimodo, u četvrtak 10. ožujka u 20.30 h, organizira još jednu Bookvicu, a tema je ovaj put hrvatska fantasy književnost. 

U goste je pozvano dvoje autora koji su se odlučili posvetiti tom žanru i koji će s publikom podijeliti svoje poglede - mlada autorica Daria Keršić, koja je krajem prošle godine objavila roman prvijenac Moć albiura (Algoritam, 2015.), najavljen kao prvi dio budućeg serijala; te već etablirani autor fantasy i SF proze Aleksandar Žiljak, koji će publici predstaviti svoje fantasy priče okupljene u nekoliko zbirki.

S voditeljicom Bookvice Patricijom Vodopijom gosti će razgovarati o trendu fantasy književnosti u svijetu i u Hrvatskoj, o ciljanoj publici, o nadnaravnim bićima iz svjetske i naše mitologije, o vezama s bajkom i SF-om, o (ne)priznatosti žanra kao ozbiljne literature, o funkcioniranju fantastičnih elemenata u nefantastičnoj stvarnosti, o eskapizmu i mogućnosti povezivanja s aktualnom društvenom situacijom, te o kopijama Tolkiena i Harryju Potteru.

Kao i uvijek u Bookvici, posjetitelje očekuju besplatne knjige, a u nastavku večeri druženje uz fantastičnu glazbu.

Više informacija na Facebooku.