Stiže 11. Pričigin

17_03_2017  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Rene. arhiv
Stiže 11. Pričigin

Splitski festival pričanja priča Pričigin ove godine održat će se od 21. do 25. ožujka.

Splitski festivala pričanja priča Pričigin ove godine održat će se od 21. do 25. ožujka. Kao i svake godine Pričigin se pridružuje obilježavanju Svjetski dan pripovijedanja.

Prvi dan festivala, utorak 21. ožujka, održat će se u amfiteatru Doma mladih (MKC). Nakon otvaranja hrvatski pisci i spisateljice će pričati na temu Ljubavni priručnik u sedam koraka. Prvi dan će se završiti autorskom večeri sa Goranom Milićem.

U drugom danu Pričigina Boris Dežulović, Jurica Pavičić, Damir Pilić, Ladislav Tomičić i Ante Tomić pričat će se o tome koliko košta duševna bol, a u kavani hotela Bellevue Dorta Jagić, Siniša Kekez, Želimir Periša, Marko Pogačar i Darko Šeparović reći će nešto o kapi koja je njima prelila čašu.

Treći dan festivala Dom mladih (MKC) posjetit će gosti iz regije i Hrvatske. Tema večeri je Kako su me oteli Marsovci. Autorska večer u kavani hotela Bellevue bit će posvećena Jasenu Boki koji će pričati o globalnim mitovima i lokalnom prijevozu.

Burza pročitanih knjiga odvit će se, standardno, u kavani Semafor tijekom četvrtog dana Pričigina. U Klub Quasimodo na Spikigin dolazi Borna Sor koji će pričati o News Baru, a u amfiteatru Doma mladih posjetitelji će se prisjetit demo bendova osamdesetih sa Marinkom Biškićem, Giulianom Đanićem, Borisom Hrepićem Hrepom, Goranom Karanom i Damirom Trogrlićem Wasom. Boba Đuderija gost je autorske večeri koja će se održati u kavani hotela Bellevue.

Zadnji dan festivala, subota 25. ožujka, započinje u Gradskoj knjižnici Marka Marulića gdje će se predstaviti učenici osnovnih škola izabrani na Dječjem Pričiginovom natjecanju. Burza pročitanih knjiga u Semaforu će se nastaviti, a sve knjige koje preostanu na štandu donirat će se knjižnici. U hotelu Park članovi Maraton kluba Marjan će pričati o temi Maraton u kojem sam se rastajao s dušom. Festival će se zatvoriti u kavani hotela Bellevue. Voditelji večeri Kruno Lokotar i Emir Imamović Pirke će voditi natjecatelje u tematskoj večeri Narodno nazdravlje.

Zbog teške financijske situacije, ove godine su Pričiginaši posjetitelje zamolili za financijsku podršku kako bi se festival mogao održati u istom opsegu kao svih ovih godina. Donatore čekaju prigodni darovi.

Za više informacija o programu i donacijama posjetite službene stranice festivala.