Stipendije za buduće obrtnike

02_09_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: I. Z.
Stipendije za buduće obrtnike

Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je Javni poziv za stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima. Mjesečni je iznos stipendije 750 kuna, a rok za prijavu je 14. listopada 2016.

Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je Javni poziv za stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima, a namijenjen je učenicima srednjih škola koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima u sustavu vezanih obrta po jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) za obrtnička zanimanja.

Riječ je o učenicima koji se obrazuju za iduća zanimanja: autolakirer, autolimar, automehatroničar, bravar, dimnjačar, elektroinstalater, fasader, galanterist, instalater grijanja i klimatizacije, instalater kućnih instalacija, konobar, krojač, krovopokrivač, kuhar, mesar, pekar, plinoinstalater, slastičar, stolar, tesar i vodoinstalater.

Iznos i isplata stipendije

Ministarstvo dodjeljuje stipendiju u iznosu od 750 kuna mjesečno a sredstva se isplaćuju u dva obroka: prvi za razdoblje od rujna do prosinca 2016., a drugi za razdoblje od siječnja do kolovoza 2017.

Uvjeti za prijavu

Prema pozivu, učenici ssu prihvatljivi Podnositelji prijave po ovom Otvorenom javnom pozivu ukoliko: su državljani Republike Hrvatske i imaju prebivalište na području Republike Hrvatske; imaju status redovitog učenika sukladno odredbama Zakona o odgoju i obrazovanju u
osnovnoj i srednjoj školi („Narodne novine“, broj 87/08, 86/09, 92/10, 105/10 – ispravak, 90/11, 16/12, 86/12, 94/13 i 152/14); imaju prosjek ocjena završnog razreda osnovne škole, odnosno prethodno završenog razreda srednje škole minimalno 2,50; savladavaju nastavni program u kojem se obrazuju bez ponavljanja razreda; se obrazuju u deficitarnim zanimanjima u sustavu vezanih obrta po jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) za obrtnička zanimanja;  imaju u cijelosti opravdanu potporu iz školske godine 2015/2016. (ukoliko je primjenjivo); nisu korisnici stipendije ili druge potpore za školovanje iz drugih izvora.

Popis dokumentacije nalazi se na linku.

Rok za prijavu: 14. listopada 2016.