Stipendije za privatnu gimnaziju

20_04_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Privatna umjetnička gimnazija
Stipendije za privatnu gimnaziju

Privatna umjetnička gimnazija u Zagrebu objavila je natječaj za film, sliku i tekst za osmaše iz cijele Hrvatske. Autori nagrađenih radova dobit će stipendiju za pohađanje zagrebačke umjetničke gimnazije. Rok za slanje radova je 15.5.2016.

Školski odbor Privatne umjetničke gimnazije u Zagrebu kreirao je tri natječaja za stipendije: Film za 5!,  Slika za 5! i Tekst za 5!. kako bi većem broju mladih i kreativnih osnovnoškolaca pružio mogućnost kvalitetnog umjetničkog i gimnazijskog obrazovanja.

Na natječaje se mogu prijaviti svi zainteresirani učenici osmih razreda iz cijele Hrvatske, koji će slanjem svojih radova do 15. svibnja sudjelovati u natjecanju za jednu od četiri stipendije. Posebnost cijelog projekta je i u tome što će pobjednike izabrati sadašnji učenici PUG-a.

Film za 5!


Natječaj za najbolji novi, originalni i neobjavljeni film koji je izradio učenik ili grupa učenika osmog razreda osnovne škole. Film može biti bilo kojeg žanra, igrani, animirani, eksperimentalni ili dokumentarni, snimljen u bilo kojoj tehnici (filmskom ili video kamerom, foto aparatom ili mobitelom), a mora biti dostavljen na DVD-u u mp4 formatu. Trajanje filma ograničeno je na od 1 do 10 minuta.

Tekst za 5!

Literarna nagrada bit će dodijeljena u dvije kategorije: literarni rad na hrvatskom jeziku i na engleskom jeziku
Literarni rad može biti bilo koje književne vrste i ne smije biti duži od 10 kartica
Rukopis predan na natječaj, kao ni jedan dio predanog rukopisa, ne smije biti objavljen prije ili za vrijeme natječaja u bilo kojem obliku, odnosno na bilo kojem mediju.

Slika za 5! 

Vizualni rad može biti: slika, fotografija, skultpura, instalacija, fotografija ili niz fotografija vlastite skulpture ili instalacije koju zbog dimenzija i/ili osjetljivosti nije moguće dostavljati poštom

Autori nagrađenih radova u svakoj od kategorija dobit će četverogodišnju stipendiju za pohađanje smjera Umjetnička gimnazija u PUG-u, s početkom u školskoj godini 2016.  -2017. Stipendija će pokriti polovinu iznosa školarine za to četverogodišnje razdoblje.

Više informacija na www.pug.hr