Stipendije za mlade znanstvenike

31_01_2016  |  Autor: Nana Novaković  |  Foto: Jonas B / Flickr
Stipendije za mlade znanstvenike

Einstein Forum i zaklada Daimler i Benz dodjeljuju stipendiju za mlade znanstvenike. Prijaviti se mogu svi zainteresirani kandidati do 35 godina s fakultetskom diplomom na području humanističkih, društvenih ili prirodnih znanosti.

Einstein Forum i zaklada Daimler i Benz dodjeljuju stipendiju za mlade znanstvenike koji žele kreirati projekt na drukčijem području rada od svojih prethodnih istraživanja.

Cilj stipendije jest podržati one koji su uspješni u svom području specijalizacije, ali su zainteresirani i za druge interdisciplinarne programe po uzoru na Alberta Einsteina. Prijaviti se mogu svi zainteresirani kandidati do 35 godina s fakultetskom diplomom na području humanističkih, društvenih ili prirodnih znanosti. Uspješna prijavnica mora sadržavati kvalitetu, originalnost i izvedivost predloženog projekta, kao i demonstraciju visoke razine intelekta prijavitelja. Predloženi projekt mora se znatno razlikovati u sadržaju i formi od prijašnjih radova prijavitelja. Za odabir neće biti presudno da li prijavitelj posjeduje doktorat ili je tek upisao doktorski studij.

Stipendija se dodjeljuje od 2007. godine, a uključuje pet do šest mjeseci boravka u Einsteinovoj ljetnoj kući u Brandenburgu, 10 000 eura i refundaciju troškova putovanja.

Dodatna objašnjenja za prijavu mogu se naći na mladiinfo.eu.

Rok za prijavu: 15. travnja 2016.