Stipendije za buduće obrtnike

10_09_2015 / 10:49h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: minpo.hr
Stipendije za buduće obrtnike

Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je Otvoreni javni poziv za stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima za školsku godinu 2015/2016 godine. Stipendija će iznositi 750 kuna mjesečno, a rok za prijavu je 30. rujna.

Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je Otvoreni javni poziv za stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima za školsku godinu 2015/2016 godine.

Stipendija će iznositi 750 kuna mjesečno, a ovaj Otvoreni javni poziv namijenjen je svim učenicima srednjih škola koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima u sustavu vezanih obrta.

Potpore se odobravaju za stipendiranje učenika koji se u školskoj godini 2015./2016. u srednjim školama obrazuju u zanimanjima u sustavu vezanih obrta iz Pravilnika o vezanim i povlaštenim obrtima i načinu izdavanja povlastica, a koja su određena kao deficitarna: autolakirer, autolimar, automehatroničar, bravar, dimnjačar, elektroinstalater, fasader, galanterist, instalater grijanja i klimatizacije, instalater kućnih instalacija, konobar, krojač, krovopokrivač, kuhar, mesar, pekar, plinoinstalater, slastičar, stolar, tesar i vodoinstalater.

Rok za prijavu: 30. rujna 2015.

Uvjeti i informacije o prijavi mogu se pronaći na službenoj stranici Ministarstva.