Stipendije za američki IT studij

10_03_2014 / 14:51h  |  Autor: sponzorirani članak
Stipendije za američki IT studij

RIT Croatia raspisuje IT Innovation challenge, natjecanje iz znanja informatike, tehnološke kreativnosti i inovativnosti. Natjecatelji se natječu za pet vrijednih stipendija u iznosima od 2000 do 7000 eura za studij Informacijskih tehnologija.

Zaljubljenici koji žele pohađati studij informacijskih tehnologija (IT) svakako bi trebali posjetiti RIT Croatia, koledž donedavno poznat kao ACMT. Riječ je o jedinom američkom koledžu koji na svojim kampusima u Dubrovniku i Zagrebu nudi stručni dodiplomski studij Informacijskih tehnologija. RIT Croatia je podružnica Rochester Institute of Technology, renomiranoga 10. po veličini privatnoga američkog sveučilišta. Zanimljivo je da je RIT prvo sveučilište u SAD-u koje je 1992. utemeljilo i osmislilo akademski program Informacijske tehnologije kao znanstvenu disciplinu i profesiju.

IT INNOVATION CHALLENGE – NATJECANJE KOJE DONOSI VRIJEDNE STIPENDIJE

RIT Croatia raspisuje IT Innovation challenge, natjecanje iz znanja informatike, tehnološke kreativnosti i inovativnosti. Natjecatelji se natječu za pet vrijednih stipendija u iznosima od 2000 do 7000 eura za studij Informacijskih tehnologija. Prijave za natjecanje zaprimaju se do 26. ožujka 2014. I sudjelovati mogu svi učenici četvrtih razreda srednjih škola, kao i kandidati koji su prijašnjih godina završili srednjoškolsko obrazovanje.

STUDIJ INFORMACIJSKIH TEHNOLOGIJA KOJI STUDENTE PRIPREMA ZA POSAO

Stručni studij Informacijske tehnologije studente osposobljava za rad u područjima kao što su programiranje i razvoj aplikacija, razvoj softvera, web-dizajn, razvoj multimedijskih sadržaja i interaktivnih medija, razvoj i održavanje baza podataka, razvoj i održavanje mreža te administriranje sistema.

Danas IT-stručnjaci trebaju znanja i vještine koje su nužne za podršku poslovnim ciljevima tvrtke i nadilaze tehničke aspekte poput programiranja. Studij Informacijskih tehnologija usmjeren je na operativno i praktično osposobljavanje. Studenti preko različitih zadataka i laboratorijskih vježbi stječu praktično iskustvo sa softverima za PC i iMac. Većina IT-predavanja održava se u predavaonicama opremljenim najnovijom informatičkom opremom i nastava se odvija na različite načine, ovisno o temi. Neka predavanja osmišljena su po principu učenja na primjeru („learn by example“), na kojima učenici zajedno s profesorom razvijaju programe, a ostali pak kolegiji predstavljaju kombinaciju predavanja i laboratorijskih vježbi, koncipiranih tako da se jedan ili dva sata tjedno koriste za predstavljanje teorije, a potom slijede praktične vježbe na računalima pri čemu se primjenjuje naučena teorija.

I NA KRAJU, ZBOG ČEGA STUDIRATI NA RIT CROATIA?

Vrhunski američki IT-studij koji se izvodi uz uporabu najsuvremenije tehnologije, američka i hrvatska diploma, program razmjene studenata među kampusima RIT-a (Rochester, New York i Dubai), međunarodno okruženje, fokus na praktičan rad i iskustvo, visok postotak zapošljavanja poslije stjecanja diplome te snažne veze s industrijom samo su neke od prednosti studiranja na RIT Croatia.

Zanima Vas više? Posjetite www.rit.croatia.edu ili nas kontaktirajte na e-mail adresu [email protected].