Studiraj u Švicarskoj

30_10_2020  |  Autor: I.Z.  |  Foto: pixabay.com/ Hans Braxmeier
Studiraj u Švicarskoj

Prijavi se na natječaj za jednogodišnje stipendije Švicarske Konfederacije u akademskoj godini 2021./2022.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Agencija za mobilnost i programe Europske unije, u suradnji s Veleposlanstvom Švicarske Konfederacije u Republici Hrvatskoj, pozivaju na podnošenje prijava na natječaj za jednogodišnje stipendije Švicarske Konfederacije u akademskoj godini 2021./2022.

Hrvatski državljani mogu se prijaviti na natječaj za sljedeće stipendije:
• stipendije za znanstvenoistraživačke boravke u Švicarskoj, namijenjene su diplomiranim (MA) kandidatima;
• stipendije za doktorske studije, namijenjene su diplomiranim (MA) kandidatima;
• stipendije za poslijedoktorske studije, namijenjene su kandidatima koji su stekli akademski stupanj doktora znanosti u razdoblju između 31. prosinca 2017. i 31. srpnja 2021. godine;
• stipendije za umjetničke smjerove, namijenjene su diplomiranim (BA) kandidatima za prvi (inicijalni) diplomski (master) studij na konzervatorijima i umjetničkim školama u sklopu švicarskih sveučilišta primijenjenih znanosti.

Detaljne informacije dostupne su na web stranici Državnog tajništva za obrazovanje i znanost Švicarske. Natječajnu dokumentaciju, koja uključuje prijavne obrasce, zainteresirani kandidati trebaju zatražiti od Veleposlanstva Švicarske Konfederacije. Osoba za kontakt je gosp. Pero Katušić, tel.: +385 1 487 88 16, e-pošta: [email protected].

Uz prijavne obrasce, dostupne pri Veleposlanstvu Švicarske Konfederacije, prijavi je potrebno priložiti ispunjen i otisnut on-line obrazac na hrvatskome jeziku koji je dostupan na web  stranici Agencije za mobilnost i programe EU-a.

Prijavu, s potpunom dokumentacijom na jednome od jezika: njemačkome, francuskome, talijanskome ili engleskome, treba poslati u dva primjerka (jedan primjerak s originalnim dokumentima i jedan s preslikama) na adresu:
Agencija za mobilnost i programe Europske unije
Frankopanska ulica 26
10 000 Zagreb
s naznakom: „Za stipendije Švicarske“

Rok za prijavu: 13. studenoga.

Više informacija na mobilnost.hr.