Stipendije najboljim novinarima

24_02_2016  |  Autor: Nana Novaković  |  Foto: BIRN / Facebook
Stipendije najboljim novinarima

Objavljen je natječaj za stipendiranje novinara. Stipendija uključuje iznos od 2000 eura, uvodni seminar u Beču tokom travnja 2016., mentorstvo i podršku i brojne druge mogućnosti. Rok za prijavu je 1. ožujka.

Zaklada Erste u suradnji s Balkanskom istraživačkom novinarskom mrežom (BIRN) objavila je natječaj za stipendiju u sklopu natjecanja Balkan Fellowship for Journalistic Excellence. Izabrat će se 10 iskusnih novinara koji će primiti profesionalnu podršku i financiranje za provođenje istraživanja na temu od regionalnog i europskog značaja. Tema ovogodišnjeg natjecanja koji će trajati od travnja do studenog 2016. godine jest Povjerenje.

Balkan Fellowship for Journalistic Excellence
odlična je prilika za sve novinare koji žele napredovati i biti mentorirani od iskusnih urednika i novinara iz cijele regije. Izabrane priče iz programa objavit će BIRN i značajni regionalni i internacionalni mediji.

Stipendija uključuje iznos od 2000 eura, uvodni seminar u Beču tokom travnja 2016., mentorstvo i podršku programskog urednika i predstavnika BIRN-a u balkanskim zemljama, dvodnevnu sjednicu tokom rujna/listopada 2016., publikacije na engleskom i svim regionalnim jezicima, članstvo u alumni mreži, te 2000 eura za troškove istraživanja. Najbolje tri priče odabrane od strane nezavisnog žirija bit će nagrađene novčanim nagradama u iznosu od 4000, 3000 i 1000 eura.

Pozivaju se svi zainteresirani da pošalju prijavnicu na e-mail [email protected] ili poštanskim putem na adresu Kolarčeva 7/V, 11 000 Beograd, Srbija.

Više informacija mogu se pronaći na fellowship.birn.eu.com.

Rok za prijavu: 1. ožujka 2016.