Stipendije Grada Splita 2018./19.

08_11_2018  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Stipendije Grada Splita 2018./19.

Grad Split raspisao je Natječaj za stipendiranje učenika i studenata i naknadu dijela troškova školarine studentima poslijediplomskih studija u školskoj godini 2016./2017.

Grad Split raspisao je Natječaj za stipendiranje učenika i studenata i naknadu dijela troškova školarine studentima poslijediplomskih studija u školskoj godini 2018./2019. Natječaj je objavljen 5. studenog. Rok za prijavu je 15 dana od objave za učenike i studente preddiplomskih i diplomskih studija te 30 dana za studente poslijediplomskih studija.

Učeničke stipendije

Dodijelit će se ukupno 30 stipendija, a iznose 600 kuna mjesečno. Prijaviti se mogu redoviti srednjoškolski učenici koji su u prethodna dva razreda ostvarili prosječnu ocjenu najmanje 4,50 za svaku godinu obrazovanja, (a kod umjetničkih zvanja 4,00) i koji su u prethodna dva razreda osvojili prvo, drugo ili treće mjesto na županijskom ili državnom natjecanju iz discipline vezane za nastavni plan i program utvrđen od strane Agencije za odgoj i obrazovanje Republike Hrvatske, te redoviti srednjoškolski učenici koji su u prethodna dva razreda osvojili prvo, drugo ili treće mjesto na Međunarodnoj olimpijadi, bez obzira na prosjek ocjena ostvaren u prethodna dva razreda.

Studentske stipendije

Za studente je predviđeno ukupno 100 stipendija. Stipendije za studente koji se školuju na visokim učilištima u Splitu, kao i za studente koji se školuju izvan Splita, a te studijske grupe postoje i u Splitu iznose 800 kuna; za studente koji se školuju na visokim učilištima izvan Splita u Republici Hrvatskoj i izvan Republike Hrvatske 1000 kuna mjesečno.

Prijaviti se mogu redoviti studenti prve godine preddiplomskog studija u trajanju od najmanje tri godine i studenti prve godine integriranog studija koji nisu stariji od 24 godine, a koji su tijekom dvije zadnje godine srednjoškolskog obrazovanja ostvarili prosjek ocjena najmanje 4,50 za svaku godinu obrazovanja ( kod umjetničkih i zanimanja od interesa za Grad Split 4,00) i nalaze se od 1.-5. mjesta, ili među 10% najbolje plasiranih kandidata na konačnoj listi upisanih studenata.
Također, mogu se prijaviti redoviti studenti druge, treće, i četvrte godine preddiplomskog studija, prve i druge godine diplomskog, druge, treće, četvrte, pete i šeste godine integriranog studija (studenti dviju završnih godina studija koji nisu stariji od 28 godina), a koji su u prethodnoj akademskoj godini ostvarili minimalno 55 ECTS bodova, i koji su od položenih ispita na svim prethodnim godinama studija ostvarili težinski prosjek ocjena najmanje 4,00, (a studenti zanimanja od interesa za grad Split 3,50).

Stipendije za postdiplomce

Ove godine predviđeno je 10 stipendija za studente postdiplomskih studija. Iznos ove stipendije, odnosno naknade dijela troškova školarine jest 7000 kuna. Da bi se studenti postdiplomskih studija mogli prijaviti, moraju ispuniti iduće uvjete: prosjek svih ocjena tijekom preddiplomskog, diplomskog, integriranog te poslijediplomskog studija mora im biti najmanje 4,50 i potrebne su im preporuke dvaju sveučilišnih profesora.

Popis dokumentacije i obrasci za prijavu dostupni su na linku.