Postani stipendist Marina Čilića

12_11_2019  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Zaklada Marin Čilić
Postani stipendist Marina Čilića

Stipendije su namjenske i mogu se iskoristiti samo za daljnje usavršavanje poput seminara, odlazaka na natjecanja, kupnju glazbenih pomagala ili sportske opreme i slično, a prednost se daje kandidatima koji dolaze iz obitelji lošijeg imovinskog statusa.

Otvoren je natječaj za 20 stipendija i jednu donaciju školama - traži se druga generacija stipendista Zaklade Marin Čilić.
Prošle je godine mladim sportašima i glazbenicima dodijeljeno četrnaest stipendija, a ove će godine taj broj biti još veći te će, na posebnoj svečanosti, biti uručeno dvadeset stipendija i jedna donacija.
Natječaj za stipendije otvoren je do 5. prosinca, a dodjeljuju se u nekoliko kategorija – deset glazbenih stipendija u vrijednosti od 10.000,00 kn namijenjeno je učenicima osnovnih i srednjih glazbenih škola, deset stipendija u vrijednosti od 10.000,00 kn je za mlade sportaše srednjoškolce koji moraju biti članovi nacionalne selekcije u individualnom olimpijskom sportu te jedna donacija školi u vrijednosti od 50.000,00 kn za obnovu laboratorija prirodnih predmeta (kemija, fizika, informatika, biologija) uz uvjet da škola ima jednog talentiranog učenika u predmetu za koji predlaže obnovu laboratorija te da se škola nalazi u nerazvijenim hrvatskim općinama. Stipendije su namjenske i mogu se iskoristiti samo za daljnje usavršavanje poput seminara, odlazaka na natjecanja, kupnju glazbenih pomagala ili sportske opreme i slično, a prednost se daje kandidatima koji dolaze iz obitelji lošijeg imovinskog statusa.

Prijave je potrebno poslati na email adresu [email protected], najkasnije do 5. prosinca u 18 sati.
Svi uvjeti natječaja kao i ostale informacije o radu Zaklade Marin Čilić mogu se pronaći na službenoj internetskoj stranici, Instagram te Facebook stranici Zaklade Marin Čilić.

- Upoznati prvu generaciju stipendista usitinu je bila privilegija. Ta sjajna djeca divan su primjer i motivacija svima nama u Zakladi. A sve ono što su postigli tijekom protekle godine dodatno nas je motiviralo i zato smo odlučili povećati ukupan broj stipendija. Nadamo se da će i ove godine odaziv biti velik, a iako nas čeka nimalo lagan posao u odabiru stipendista, vjerujemo da će njihove priče i uspjesi potaknuti ne samo djecu već i nas odrasle, da prepoznamo i podržimo prave životne vrijednosti te da nikada ne izgubimo vjeru u ljude – izjavio je Marin Čilić.