Stipe Režić ocu je u ljutnji u kavu ubacio gljive pa pokrenuo Mushroom Cups

19_04_2023 / 17:10h
Stipe Režić ocu je u ljutnji u kavu ubacio gljive pa pokrenuo Mushroom Cups

Mi smo izuzetno dobri radnici, ali užasno loši prodavači

U 54. epizodi podcasta "U Zoni" gost je bio Stipe Režić, osnivač splitskog startupa Mushroom Cups. U razgovoru s voditeljom Josipom Škiljom ispričao je brojne zanimljivosti o kavi s gljivama. Osvrnuo se i na razvoj poduzetničke ideje, različite prilike za podršku i važnost marketinga.

- Mi smo izuzetno dobri radnici, ali užasno loši prodavači - zaključio je Stipe govoreći o vlastitoj zabludi da se na tržištu prodaje najbolji proizvod. Otkrio je kako je dobio priliku učiti o marketingu od najboljih američkih predavača. Nudeći savjet mladim poduzetnicima, objasnio je zašto njegova priča nije najbolji primjer kojim bi se trebali voditi. Kritički se osvrnuo i na prilike koje poduzetnicima nude EU fondovi i platforme za podršku razvoju poduzetničkih ideja.

Na početku razgovora prisjetio se svađe s ocem kada mu je u ljutnji u kavu ubacio gljive. Nakon toga je pokrenuo Mushroom Cups, no priznao je da je nekoliko puta htio odustati od ideje. Ispričao je kako je ušao u svijet gljiva pa i objasnio kako nastaje takva kava i koji su njeni benefiti. 

Sve epizode podcasta dostupne su na YouTube kanalu podcasta U Zoni te na audio platformama Spotify i Podbean. Realizacija podcasta sufinancirana je sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade i programa Europske unije Erasmus+.