350 tisuća kuna za glazbu

22_10_2019  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Pixabay
350 tisuća kuna za glazbu

Među ostalim, može se prijaviti organizacija smotri ili natjecanja s dodjelom nagrada i/ili objavom nosača zvuka za mlade glazbenike, posebice u glazbenim područjima gdje takva natjecanja ne postoje.

Hrvatsko društvo skladatelja raspisalo je natječaj za stimulaciju glazbenih manifestacija i glazbenog stvaralaštva s područja popularne glazbe iz fonda sredstava prikupljenih od naknada za prazne medije.
Cilj Natječaja je poduprijeti i promovirati glazbeno stvaralaštvo u područjima tradicionalne i suvremene zabavne ili popularne glazbe, tradicionalne i alternativne rock glazbe, elektroničke i urbane klupske glazbe, novokomponirane glazbe narodnog ili etno izričaja (klape, tamburaški sastavi i sl.) te poduprijeti festivale, smotre, natjecanja ili koncerte navedenih vrsti glazbe na način kojim se stimulira kvaliteta i izvrsnost.

Fond Natječaja iznosi 350.000,00 kuna. Prijave se zaprimaju zaključno s  22. studenim, a potrebno je poslati detaljan umjetnički, organizacijski i financijski opis projekta s naznakom „Za natječaj BTL“ na urudžbeni zapisnik ili poštom na adresu: Hrvatsko društvo skladatelja, Berislavićeva 9, 10 000 Zagreb. 

Odluka o dobitnicima potpore bit će donesena najkasnije do 16. prosinca ove godine. Što mogu prijaviti?
– Organizaciju smotri ili natjecanja s dodjelom nagrada i/ili objavom nosača zvuka za mlade glazbenike, posebice u glazbenim područjima gdje takva natjecanja ne postoje;
– Sufinanciranje postojećih umjetničkih relevantnih festivala, smotri i natjecanja koji promoviraju hrvatsku glazbu;
– Dodjeljivanje novčanih nagrada autorima koji sudjeluju na određenim glazbenim manifestacijama, bilo odlukom žirija ili temeljem broja izvedbi prema podacima Službe za zaštitu autorskih muzičkih prava (ZAMP).