Stigla je aplikacija USE-IT Split!

17_04_2016  |  Autor: I.Z.  |  Foto: USE-IT
Stigla je aplikacija USE-IT Split!

Povodom Europskog dana informiranja mladih u Info zoni će se predstaviti dvije mobilne aplikacije namijenjene primarno mladim gostima koji dolaze u Split. U izradi obaju aplikacija sudjelovali su mladi programeri te su inspirirane sadržajem USE-IT mape.

Povodom Europskog dana informiranja mladih koji se obilježava pod sloganom - Youth information inspires youth - u Info zoni će se u ponedjeljak, 18. travnja, u 20 sati predstaviti dvije mobilne aplikacije namijenjene primarno mladim gostima koji dolaze u Split. U izradi obaju aplikacija sudjelovali su mladi programeri te su inspirirane sadržajem tiskane USE-IT mape.

Službenu USE-IT mobilnu aplikaciju splitskoj mapi prilagodila je Dora Matić iz udruge DUMP te će biti besplatno dostupna za upotrebu na iOS uređajima. Srednjoškolci Ivan Tomić, Duje Blažević i Teo Tudor razvili su svoju aplikaciju Map of Split koja je nagrađena trećim mjestom na županijskom Info kup natjecanju. Obje aplikacije prezentiraju informativan i zabavan sadržaj tiskane USE-IT mape te su kreirane kako bi mladim putnicima pomogle da Split dožive iz perspektive koju ne nude turistički vodiči i da se što lakše nauče ponašati kao lokalci.

USE-IT mapa sve je veći hit među mladim putnicima i djelatnicima u turizmu te je splitsko izdanje od početka 2014. godine podijeljena u više od 60 tisuća primjeraka diljem svijeta. U 2015. mladi volonteri Info zone izradili su drugo izdanje USE-IT Split mape, a razvoj aplikacija za pametne telefone dodatno će doprinijeti popularnosti koncepta.

Europski dan informiranja mladih obilježava se 17. travnja, na dan kada je prije 30 godina osnovana Europska agencija za informiranje i savjetovanje mladih - ERYICA. Članice ERYICA-e nude usluge informiranja mladih u više od 8000 lokalnih i regionalnih informativnih centara za mlade diljem Europe. Organizacije koje u Hrvatskoj provode programe i projekte informativnih centara za mlade, među kojima je i Info zona, okupljene su u Zajednici informativnih centara za mlade u Hrvatskoj, koja je punopravna članica ERYICA-e.

Aktivnost se realizira u sklopu programa Regionalni informativni centar za mlade Info zona koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.