Stažiraj u Njemačkoj

18_10_2019  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Pixabay
Stažiraj u Njemačkoj

Prijaviti se mogu studenti upisani u 5. ili viši semestar studija, studenti diplomskog ili doktorskog studija, te mladi alumniji koji su diplomirali nakon 1. siječnja 2019., mlađi od 29 godina.

Otvorene su prijave za stažiranje u njemačkim tvrtkama. Stažiranje traje između 3 i 6 mjeseci, a u programu sudjeluju tvrtke iz čitavog spektra njemačke ekonomije - velike, srednje i male.

Program pokriva troškove putovanja, smještaja, zdravstvenog osiguranja, tečaja njemačkog jezika, uz mjesečne stipendije od 550 eura. Također su pokriveni troškovi svih sastanaka u Njemačkoj. Viza se ne naplaćuje. Programom nisu obuhvaćeni troškovi prijevoda dokumenata ni putni troškovi za intervju.

Prijaviti se mogu studenti upisani u 5. ili viši semestar studija, studenti diplomskog ili doktorskog studija, te mladi alumniji koji su diplomirali nakon 1. siječnja 2019., mlađi od 29 godina. Od kandidate se očekuje vrlo dobro poznavanje engleskog jezika, osim za kandidate koji se prijavljuju za stručnu praksu iz područja arhitekture ili komercijalnog prava, koji moraju imati položen minimalno B2 stupanj za njemački jezik.

Internship Programme of German business for the countries of the Western Balkans omogućava stručnu praksu za do 75 mladih osoba iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Kosova, Sjeverne Makedonije, Crne Gore i Srbije. 

Više o Programu, kao i dokumente za prijavu, potraži na liku.