Stažiraj u Bruxellesu

17_10_2019  |  Autor: I.Z.  |  Foto: karloressler.eu
Stažiraj u Bruxellesu

Stažiraj šest tjedana u Bruxellesu i upoznaj iznutra rad Europskog parlamenta!

Zastupnik Karlo Ressler traži osobe za stažiranje u Uredu zastupnika u Europskom parlamentu u Bruxellesu. Planirano trajanje staža je 6 tjedana, a odvijat će se kroz 2020. godinu. Stažisti se zapošljavaju na puno radno vrijeme, a te imaju pravo na mjesečnu naknadu, sukladno odgovarajućim pravilima Europskog parlamenta.

Zaduženja stažista
Opis posla uključuje: stručna i administrativna potpora zastupniku i asistentima, praćenje rad parlamentarnog Odbora za građanske slobode, pravosuđe i unutarnje poslove (LIBE), Odbora za proračune (BUDG), Izaslanstva za odnose s Narodnom Republikom Kinom, Izaslanstva u Parlamentarnom odboru za stabilizaciju i pridruživanje EU-a i Albanije te ostalih parlamentarnih odbora i plenarnih sjednica. Uz praćenje, angažirano bi analizirali relevantne zakonodavne prijedloge, pratili relevantne događaje u Hrvatskoj i Europskoj uniji, te bili podrška u organizaciji konferencija, dolaska posjetitelja te odgovaranja na upite zainteresiranih građana.

Uvjeti za prijavu
Kandidat/kinja mora biti državljanin/ka države članice Europske unije ili države pristupnice/kandidatkinje. Uvjet je da nije prethodno radio/la kao stažist ili asistent u zastupničkom uredu. Očekuje se izvrsno poznavanje hrvatskog jezika, napredno korištenje engleskog jezika, a znanje drugih službenih jezika Europske unije je prednost. Također, kandidat/kinja mora pohađati ili imati završen preddiplomski ili diplomski studij (poželjno društvenog usmjerenja), uz poznavanje osnova informatičke pismenosti, rada na računalu te rada na društvenim mrežama.
Kandidat/kinja ne smije za vrijeme stažiranja imati potpisan ugovor o radu ili bilo kakav radni ugovorni odnos (osim ako staž predstavlja dio stručnog usavršavanja ili dio akademskih istraživačkih aktivnosti).

Od kandidata/kinja očekuju se razvijene analitičke i istraživačke vještine, uz izraženu spremnost na rad u intenzivnom međunarodnom okruženju. Izražen interes za međunarodne te europske poslove i politike, razumijevanje strukture, nadležnosti i procedura europskih institucija te vrlo dobro izražavanje u govoru i pismu također su poželjne osobine kandidata/kinja.

Kako se prijaviti?
Prijaviti se možeš slanjem životopisai na adresu e-pošte [email protected] , uz naznaku "Stažiranje - [prezime kandidata]", najkasnije do 28. listopada 2019. Za kandidate koji prođu inicijalni selekcijski postupak, bit će organizirano testiranje s područja općeg znanja, međunarodnih odnosa i europskih institucija.