I Googleov čovjek dolazi u Split

30_05_2012 / 12:40h
I Googleov čovjek dolazi u Split

IT konferencija Startup Live u Splitu će okupiti 17 predavača, internacionalni žiri, 16 start up ekipa i drugih zaljubljenika u IT. Osim raznih predavanja, s ciljem promocije mladih inovativnih tvrtki održat će se i natjecanje...

IT konferencija Startup Live u Splitu će od petka okupiti 17 predavača, internacionalni žiri, 16 start up ekipa i drugih zaljubljenika u IT što je čini najvećom konferencijom ovoga tipa u regiji. Benjamin Levy - stručnjak za akvizicije iz San Francisca, Jan Habermann - osnivač investicijskog fonda Credo Ventures, Patrick de Laive - osnivač medijske kuće The Next Web te Vedran Bajer - manager u Googleu tek su neki od IT stručnjaka iz cijelog svijeta koji će dijeliti svoje znanje i iskustvo sa sudionicima konferencije.

Osim raznih predavanja, s ciljem promocije mladih inovativnih tvrtki održat će se i natjecanje 16 start up projekata - projekata koji po prvi puta razvijaju neku novu ideju, tehnologiju ili aplikaciju unutar IT svijeta. Ekipe iz Hrvatske, Grčke, Slovenije, Njemačke, Poljske i Srbije dobit će priliku pred žirijem zaslužiti direktan ulaz u najveće natjecanje na bečkom Pionners festivalu koji okuplja 3000 ljudi iz svjetske IT elite, no značajni će im biti i korisni savjeti žirija kako predstavljeni projekt plasirati na scenu.

- Iznimno sam ponosan i sretan što smo u svega nekoliko mjeseci uspjeli postaviti temelje za  pozicioniranje Splita kao nove IT destinacije. Odazvali su nam se veliki stručnjaci iz cijeloga svijeta, izvrsne mlade start up ekipe te veliki broj posjetitelja. Pokrovitelji kao što su CISEx, H1 Telekom, Hrvatska gospodarska komora te Ured za transfer tehnologije odlučili su nas podržati u prvoj godini održavanja, te sam uvjeren kako će održavanje ove konferencije prijeći u tradiciju - izjavio je Ivan Burazin, glavni organizator Startup Live Split konferencije.

Organizatori konferencije potrudili su se dati šansu i onim ekipama i pojedincima koji nisu prošli natječaj ili se nisu imali hrabrosti prijaviti, te su za njih omogućili mentorsku sobu u kojoj će svi zainteresirani moći razvijati svoj projekt te dobiti savjete o razvoju tog projekta od poznatih mentora.

startuplive.in