Stampedo dobrog zvuka za kraj

03_11_2013 / 08:43h  |  Autor: Ivana Zec  |  Foto: Damira Kalajžić
Stampedo dobrog zvuka za kraj

- Mi smo malo stariji pa nam treba malo više energije iz godine u godinu - opravdala se Ivanka pokušavajući animirati publiku u O'Hari. Koncert Stampeda bio je posljednji u nizu prije jednomjesečnog O'Harinog sna.

Stampedo šarenila, boja i dobrog zvuka prošlog je četvrtka tradicionalno napunio klub O'Hara povodom još jedne Noći vještica. Bez posebne uvertire, nastavljajući se na zvuk DJ Jakea, koncert je počeo nekoliko minuta poslije ponoći. Obraćanje publici Ivanka Mazurkijević započela je neobično kratko - Ja sam spremna za provod -nakon čega su slijedile pjesme Tarzan je u džungli, Marinero, Ljubav u Mehiku.

Taman kad se učinilo da je nedostatak interakcije s publikom već postao prevelik, upitala je - Jeste li spremni za Energiju? - tijekom koje je nadoknadila početnu rezerviranost. - Mi smo malo stariji pa nam treba malo više energije iz godine u godinu - opravdala se Ivanka pokušavajući animirati publiku izgovaranjem samoglasnika, zaključujući da splitskoj publici odgovara samo famozno e. Potom je romantičnim uvodom u još romantičniju pjesmu publiku  pitala postoji li u blizini starački dom da bi se i za 40 godina mogli sresti na istom mjestu - u nadi da tad neće biti sama Kao Danica.

Nakon što je zaključila da su hladni kao Špricer, Ivanka je pauzirala dok su muški vokali i više nego odlično izveli Gusarsku. Zatim su uslijedile Plaža snova i Maslina, čija nas je izvedba posebno oduševila. Kozmo i Disco Tropicano doprinijele su sveopćem plesnom ludilu, a zatim su uslijedile nešto umjerenije Crni biser i Jadranska sol. - Hvala, napisat ću vam svima pet iz domaće zadaće, ovo je bilo stvarno… - rekla je Ivanka ne krijući oduševljenje reakcijama publike te spontano počela pjevati Mišinu Ostala si uvijek ista, što je dodatno učvrstilo njezinu sinergiju s publikom. Priznajući da ne znaju dobro tekst Mišine pjesme, prebacili su se na 17 ti je godina tek eksperimentirajući s tekstualnom i glazbenom izvedbom.

Samo zvijezde, Fatamorgana i Ti odlaziš u Kinu pjesme su kojima se Stampedo vratio svojem repertoaru, a zatim su izveli svevremensku Que Sera Sera, pa Walk on the wild side u znak sjećanja na nedavno preminulog Lou Reeda te kultnu 99 Luftballons.

Koncert je završio nakon dva sata svirke s Dolje je bolje, a umjesto bisa Ivanka si je još jednom predbacila ono što joj nitko nije posebno zamjerio - Naći ću ja taj tekst od Miše…

O'Hara odlazi u jesenski san
O'Hara na mjesec dana odlazi u jesenski san te vrata otvara tek 06. prosinca, orna i spremna za prosinačke dane u godini...