Četvrta otočka filmska fešta

01_07_2012 / 23:21h
Četvrta otočka filmska fešta

Tijekom pet festivalskih dana Supetar Super Film Festivala gledatelji će imati priliku pogledati otočke, domaće, ali i regionalne premijere filmova koji su raspoređeni u tri različita programa.

Četvrto izdanje festivala suvremenog europskog dokumentarnog filma - Supetar Super Film Festivala održat će se od 10. do 14. srpnja te uz filmski nudi i popratni glazbeni i edukativni program.

Tijekom pet festivalskih dana gledatelji će imati priliku pogledati otočke, domaće, ali i regionalne premijere filmova koji su raspoređeni u tri različita programa. Filmove međunarodnog programa izabrao je Oliver Sertić, selektorica izbora švedskih filmova je Agneta Morgen, a domaće dokumentarne klasike odabrao je Đelo Hadžiselimović. Već tradicionalno projekcijama filmova glavnog programa prethodit će projekcije kratkih televizijskih dokumentarnih reportaža o otoku Braču u programu Brački dnevnik.

U glazbenom programu nastupiti će zagrebački bend ABOP i supetarski bendovi među kojima i Beta Bombe, koje ove godine nastupaju na Terraneu. Dvije sjajne večeri priredit će nam i dva vrhunska dj-a – DJ Sera će još jednom organizirati urnebesnu Feštu balkaniku, a DJ Vanja sa Voi'Se, Festivala urbane glazbe koji se održavaju u Supetru. Edukativni dio programa nudi radionice za djecu, ali i za odrasle. Festivalski žongleri pomagat će djeci da savladaju osnove žongliranja, dok je za odrasle predviđena filmska radionica u kojoj će imati prilike naučiti ponešto o dokumentarnom filmu, bez obzira na prethodno iskustvo.

Novost na ovogodišnjem festivalu je festivalska i kamperska ulaznica. Kamperska ulaznica može se kupiti za 200 kuna, a u nju je uključen smještaj u kampu za dvije osobe (i njihov šator), ulaznica za sve filmske projekcije, te sve popratne glazbene i edukativne programe. Za ulaznice se može predbilježiti do 08.07. na Facebook profilu festivala (Supetar Super). Festivalski kamp smješten je u neposrednoj blizini plaže, tek pet minuta hoda od festivalskog bara te samog kina, što garantira izvrsnu zabavu , filmove i druženje uz festivalsku ekipu.

www.facebook.com/supetar.super