Spremite se za 13. Pričigin

18_03_2019  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Tina Štambuk, arhiv
Spremite se za 13. Pričigin

Došlo je vrijeme za Pričigin, i to sretni 13. po redu. Festival pričanja priča održat će se od 19. do 23. ožujka.

Došlo je vrijeme za Pričigin, i to sretni 13. po redu. Festival pričanja priča održat će se od 19. do 23. ožujka.

Prvi dan festivala, utorak 19. ožujka, održat će se u amfiteatru Doma mladih (MKC). Nakon otvaranja festivala, hrvatski autori i autorice pričat će na temu Nesreća nikad ne dolazi sama (pravilo br.13). Dan će se završiti autorskom večeri Mile Kekina.

U srijedu, 20. ožujka, posjetitelji festivala će u amfiteatru Doma mladih (MKC) moći čuti priče iz paraobavještajnog podzemlja koje će pričati Boris Dežulović, Aleksandra Kardum, Edi Matić, Jurica Pavičić, Boris Rašeta i Ante Tomić. Kavana hotela Bellevue rezervirana je za autorsku večer Korada Korlevića pod nazivom (Zvjezdani) Mitovi i legende.

Treći dan festivala, 21. ožujka, odvijat će se u amfiteatru Doma mladih. Program će započeti erotskom večeri Bez predigre (konkrevetne priče) u kojoj ćete moći čuti priče Zorana Ferića, Doris Pandžić, Tanje Radmilo, Mislave Zuppa Rašić i Mime Simić. Nakon toga slijedi večer satire u kojoj će Mladen Blažević, Emir Imamović Pirke, Damir Nikšić, Dejan Tiago Stanković i Josip Vujčić pričati na temu Kako sam služio Predsjednika/cu (ispovijesti jednog PR-ovca).

Program četvrtog dana festivala, petak 22. ožujka, započinje Strip tripom u kojem će gostovati Štef Bartolić, Sonja Gašperov, Esad Ribić, Josip Sršen i Marko Šunjić. U kavani hotela Bellevue Pričigin će ugostiti Pedju Bajovića u Stand-up večeri.

Završni dan Pričigina, 23. ožujka, započinje Dječjim programom pričanja na zavičajnom jeziku – PriČAginom u Gradskom kazalištu mladih. U kavani hotela Bellevue održat će se Spikigin u gostima u kojem gostuje Domagoj Jakopić Ribafish, a festival će zatvoriti Petar Filipić i Renato Baretić sa Prvih trinaest je najteže - Priča o Pričiginu.

Više informacija na www.pricigin.hr.