Spotovi na Gripama i 3. godinu!

25_05_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Split Spot Festival / Press
Spotovi na Gripama i 3. godinu!

Treći Split Spot Festival održat će se i ove godine na dobro poznatoj lokaciji Tvrđave Gripe 27. i 28. svibnja. Prikazat će se 42 spota, dodijelit će se nagrade u 6 kategorija a održat će se i koncerti bendova Rezerve, Gatuzo, Rolo i Laka!

Treći Split Spot Festival održat će se i ove godine na dobro poznatoj lokaciji Tvrđave Gripe 27. i 28. svibnja. Na Festivalu će biti prikazana četrdeset dva glazbena spota koje je, od pristiglih sto sedamdeset, odabrao predselekcijski žiri sastavljen od nominiranih redatelja s prethodna dva izdanja ovog festivala. Najboljima će se dodijeliti nagrade u ukupno šest kategorija: za najbolju režiju, za najbolju fotografiju, za najbolju montažu, za najbolju animaciju i vizualne efekte, za najboljeg debitanta i nagrada publike

Program Festivala započinje u petak prikazivanjem prve polovice glazbenih video uradaka koji su odabrani za finale te koncertima bendova Rezerve i Gatuzo. Druga je večer rezervirana za ostatak nominiranih spotova i dodjelu nagrada, a Festival će završiti koncertom bendova Rolo i Laka. Ulaz se obje večeri otvara u 20.30 te je besplatan do 21.30. Nakon toga ulaz se naplaćuje trideset kuna.

Dnevni program Festivala do sada je uključivao prezentaciju video opreme pa će ove godine tvrtka Aviteh izložiti profesionalnu audio i video opremu, od koje su najzanimljiviji posljednji modeli dronova i kamera. Ovogodišnja novost je Radionica oblikovanja svjetla s nagrađivanim direktorom fotografije Mirkom Pivčevićem, dobitnikom četiri Zlatne Arene za kameru koja će se održati u subotu, 28. svibnja u poslijepodnevnim satima.

Nagrada publike bira se putem službene Facebook stranice Festivala, na kojoj se mogu potražiti i dodatne informacije.