Splitska.tiramola, 14. put

12_12_2019  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Splitska.tiramola
Splitska.tiramola, 14. put

Splitska.tiramola i ovog puta ima humanitarni karakter, jer će se sve fotografije odabrane za postav izložbe, uz dozvolu autora, prodavati na 19. humanitarnoj akciji A di si ti? udruge MoSt.

U Galeriji fotografije Fotokluba Split ovog petka, 13. prosinca, u 20 sati otvorit će se 14. izložba mladih fotografa Splitska.tiramola

Splitska.tiramola i ovog puta ima humanitarni karakter, jer će se sve fotografije odabrane za postav izložbe, uz dozvolu autora, prodavati na 19. humanitarnoj akciji A di si ti? udruge MoSt, ispred HNK 14.prosinca 2019., u sklopu kojeg se već tradicionalno u mjesecu prosincu prikuplja pomoć za korisnice/ke, te za uređenje i opremanje prostora Centra za beskućnice/ke.

Izložbu fotografija Splitska.tiramola prije 14 godina pokrenula je Udruga za promociju kulture mladih Splitski portal i od početka ima sasvim jednostavan koncept. Sve izložene fotografije su snimljene u Splitu, a autori na dan otvaranja još uvijek nisu proslavili 30. rođendan. Izložba je s vremenom prerasla u pravi mali fotopokret, pa se tijekom godine znaju čuti komentari kako je baš ta fotografija "idealna za Tiramolu". 
Količina i kvaliteta prijavljenih fotografija predstavili su ugodan izazov splitskom fotografu Vicku Vidanu koji je birao ovogodišnji postav izložbe.

Izložba je realizirana uz financijsku potporu Grada Splita,Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Županije Splitsko-dalmatinske, a možeš je pogledati do 28. prosinca.

Popis autorica i autora
Alojzija Peronja, Alen Marić, Antonella Radanović, Anđelika Vukas, Dora Ćurak, Eddy Meštrović, Eda Pleško, Greta Vuković, Helena Martinović, Hrvoje Jadrić, Ivana Šatara, Iva Džaja, Jakov Radić, Josipa Protić, Jure Krivić, Katarina Roso, Kristijan Vidović, Linda Žitnik, Lovre Lovrinčević, Luka Mladinić, Marin Gudelj, Maris Lukinović, Mario Mehuljić, Martina Novak, Marija Pralija, Marita Bulimbašić, Marin Gudelj, Miroslav Lelas, Mia Martina Očašić, Nikola Brizić, Paula Brčić, Petra Kakić, Roko Birimiša, Stella Matulić, Stella Roso, Tea Polić, Tino Lukač, Zvonimir Ćapin