Najduži splitski rock festival

14_06_2012 / 11:09h
Najduži splitski rock festival

Legends bar bit će sljedećih dva mjeseca poprište najdužeg festivala u Splitu ovoga ljeta – Split rock fest ugostit će deset bendova...

Legends bar bit će sljedećih dva mjeseca poprište najdužeg festivala u Splitu ovoga ljeta – Split rock fest ugostit će deset bendova iz Splita, tri iz Zagreba, te po jednu grupu iz Dubrovnika, Karlovca, Rijeke i sa Hvara, a da festivalu možemo prišiti epitet internacionalni, pobrinuti će se bendovi iz Beograda, Celja i Tuzle.

Festival je natjecateljskog karaktera te će svaki od bendova u pola sata pokušati osvojiti simpatije publike i ocjenjivačkog suda u sastavu Luka Tomić (organizator), Marko Novaković (producent – Studio Wave), Ante Veršić Wera (publicist, novinar za Muzika.hr, radio emisija Pila Naopako), te Predrag Lovrinčević (glazbenik). Dva benda po večeri prolaze u sljedeći krug natjecanja i korak su bliže vrijednim nagradama: odabranik žirija snimit će album u Studio Wave, a bend kojega odabere publika snimit će EP. Oba benda dobiti će priliku za promociju na Kanalu 5.

Ovoga petka u Legendsu se za 10 kuna možete uz zvukove provjerenih bendova početi zagrijavati za festival – na svečanom otvaranju nastupaju bendovi izvan konkurencije. Na Bačvicama vas, sa početkom u 21.30 sati, očekuju Harpoon blues band, Maršal, Ultimatum, Magnolija te Tri Cheri.