Studenti misle o aktivizmu

11_11_2012 / 16:42h
Studenti misle o aktivizmu

Studentska inicijativa Split misli, osnovana ovoga ljeta u jeku kontroverzi oko Parade ponosa, organizira ove srijede tribinu o studentskom aktivizmu...

Studentska inicijativa Split misli, osnovana ovoga ljeta u jeku kontroverzi oko Parade ponosa, organizira ove srijede u sjevernom tornju Sveučilišne knjižnice sa početkom u 19:30 sati tribinu o studentskom aktivizmu. – Dolazak je potvrdilo sedam studentskih udruga i predstavnici Sveučilišta. Cilj inicijative je potaknuti argumentiranu raspravu i potaknuti studente na razmišljanje i sudjelovanje – objašnjava Bruno Petrušić, jedan od inicijatora Split misli.

Inicijativa je ovoga ljeta izašla u javnost sa peticijom u kojoj su tražili da se prije održavanja Parade povede rasprava o toj temi u kojoj bi sve strane imale priliku dati svoje mišljenje. Dok su provodili peticiju, kaže Bruno, shvatili su kako veliki broj studenata podržava neki stav, a da ni sami ne znaju argumentirano objasniti zbog čega te su zaključili kako treba raditi upravo na poticanju kritičkog razmišljanja kod studenata. Stoga u planu imaju niz tribina o atraktivnim temama na kojima će sudionici biti stručnjaci sukobljenih stavova, a na prvoj u nizu ne propustite saznati koja je uloga Studentskog zbora, što rade studentske udruge, koliko su studenti aktivni te kakva nas studentska budućnost čeka.