Split grad za mlade: Fokus grupe

10_11_2021  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Split grad za mlade: Fokus grupe

Izrada Gradskog programa za mlade Grada Splita ubrzo ulazi u svoju drugu fazu, a još 7 dana ostalo je do kraja roka za ispunjavanje online upitnika. Do danas je upitnik ispunilo više od tisuću mladih.

Izrada Gradskog programa za mlade Grada Splita ubrzo ulazi u svoju drugu fazu, a još 7 dana ostalo je do kraja roka za ispunjavanje online upitnika. Do danas je upitnik ispunilo više od tisuću mladih što je odličan rezultat, u usporedbi s prethodnim istraživanjem.

- U 2016. godini imali smo 169 ispunjenih upitnika, a 7 dana prije kraja roka imamo više od tisuću ispunjenih upitnika što je veliki uspjeh. Najviše upitnika ispunile su učenice i studentice, stoga pozivam i učenike i studente da se uključe i da izdvoje 15 minuta koji im mogu promijeniti život na bolje - kazao je Goran Biličić iz Info zone.

Na www.gradzamlade.hr otvorene su i prijave za sudjelovanjem u fokus grupama, gdje će ispitanici u grupi od 5 - 6 svojih vršnjaka odgovarati na pitanja, izraziti i objasniti svoje stavove, ispričati vlastita iskustva te ukazati na probleme i ponuditi rješenja. Sudjelovanje je anonimno, a odgovori u istraživačkom izvještaju neće se povezivati s imenima sudionika fokusne grupe.

Za broj ispunjenih online upitnika zaslužne su i splitske glumice, sportašice te glazbenici, Jagoda Kumrić, Ana Uršula Najev, Barbara Matić, Palma Čargo i Justin’s Johnson koji su preko svojih Instagram i Facebook profila pozvali mlade da se uključe i da im ne bude tlaka izdvojiti 15 minuta za sudjelovanje u istraživanju.

Sve novosti mogu se pratiti i na Instagram i Facebook stranici Split grad za mlade ili na web stranici www.gradzamlade.hr.