Čekajući snijeg... Dočekali ga!

02_02_2012 / 23:31h
Čekajući snijeg... Dočekali ga!

Na snijeg u Splitu čeka se već tri godine – od kada je 18. veljače 2009. napravio kaos u prometu. Promet je najavio da će u slučaju snijega sve redovne gradske linije zamijeniti jedna autobusna linija.

Brojimo milimetre od 3 ujutro

Nešto prije 3 sata počeli smo brojati milimetre snježnog pokrivača u Splitu... Pomozite nam i ove godine u stvaranju snježnog albuma i šaljite nam svoje fotografije ;)


Dio obale se pod snijegom bijelio već u srijedu, no u Splitu je prvih nekoliko pahulja poletjelo zrakom tek u četvrtak navečer te izazvalo pravo oduševljenje na društvenim mrežama, a portali su već izbacili pripremljene naslove kako se bijeli pokrivač konačno počeo prebacivati preko Kozjaka i Mosora.

Oduševljenje je bilo kratkog vijeka pa su se ljubitelji snijega mogli vratiti monitorima i pregledavanju fotografija iz Dalmatinske zagore u kojoj snježne radosti ne prestaju.

Dežurne službe su već pripremile splitske ulice za niske temperature, a javni gradski prijevoznik je najavio da će u slučaju snijega sve redovne gradske linije zamijeniti jedna autobusna linija: Brda (početno/završno stajalište linije broj 4) – Općina – Tržnica – Mertojak (okretište ispod nadvožnjaka na vrhu Poljičke ulice) koja će prometovati svakih 15 minuta i to od 05:00 do 23:45.

Na snijeg u Splitu čeka se već tri godine – od kada je 18. veljače 2009. napravio kaos u prometu i na sklisku ledenu podlogu nabacio tek par centimetara pahuljica. Koliko ga se očekuje, valjda će ove godine pružiti dovoljno radosti.