Skoro 2000 učenika obojilo svijet

17_11_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Screenshot
Skoro 2000 učenika obojilo svijet

Skoro 2000 učenika i učenica s impresivnih 880 radova o toleranciji i nenasilju uključilo se u ovogodišnji natječaj Foruma za slobodu odgoja Oboji svijet šarenim bojama tolerancije. Među nagrađenima su i splitski učenici.

Skoro 2000 učenika i učenica iz 19 županija iz Hrvatske, 206 škola i učeničkih domova i 272 mentora ove godine, s impresivnih 880 radova o toleranciji i nenasilju uključilo se u ovogodišnji natječaj Foruma za slobodu odgoja Oboji svijet šarenim bojama tolerancije. 16. studenoga u Zagrebu su dodijeljene i nagrade za najbolje radove.

Među nagrađenim radovima nalaze se i oni splitskih učenika. Tako je video Epitaf Anamarije Dujmović iz splitske Škole likovne umjetnosti (pod mentorstvom Neli Ružić) nagrađen u kategoriji Oboji svijet: društveno angažirani radovi, a strip Totalno drukčiji od drugih, učenika 8. a Osnovne škole Blatine-Škrape (pod mentorstvom Lucije Krivić i Danice Kliškić) nagrađen je u kategoriji Oboji svijet slikom.

- I ove godine pitali smo djecu i mlade: Što je za vas (ne)tolerancija? Njihovi radovi su nas i ove godine rastužili, dirnuli, nasmijali te pokazali kako su učenici i učenice svjesni svijeta u kojem živimo, znaju identificirati probleme današnjeg društva te kako su itekako pod utjecajem društvenih i političkih kretanja kako u Hrvatskoj tako i globalno. Kroz svoje radove učenici su ponudili kreativna rješenja, pokazali kako je važno slušati njihov glas, ali i važnije – kako su spremni dati svoj doprinos kako bi svijet bio ljepše mjesto. Svojim radovima uputili su i kritiku odraslima što im, na žalost, svojim primjerom ne pokazuju kako svijet može biti ljepše, bolje i uvažavajuće mjesto za život - poručuju iz Foruma.

Svi nagrađeni radovi mogu se naći na linku.