Školuj se u inozemstvu

18_03_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Wikimedia Commons
Školuj se u inozemstvu

Otvoren je natječaj za srednjoškolske stipendije United World Colleges koji podrazumijeva nekoliko stipendija te upućivanje motiviranih i uspješnih hrvatskih učenika/ca na dvogodišnje i kratke/ljetne programe u sustavu UWC-a.

Otvoren je natječaj za srednjoškolske stipendije koje uključuju pohađanje United World Colleges - dvogodišnjih IB programa za generaciju 2017. - 2019. te kratkih/ljetnih programa UWC-a u 2017. godini.

Natječaj podrazumijeva nekoliko stipendija te upućivanje motiviranih i uspješnih hrvatskih učenika/ca na dvogodišnje i kratke/ljetne programe u sustavu UWC-a. Stipendije UWC-a snažno doprinose daljnjem razvoju učenika u zahtjevnom međunarodnom okruženju, te omogućavaju polaznicima lakši ulazak na vrhunska svjetska sveučilišta.

Na natječaj se mogu prijaviti svi učenici i učenice srednjih škola u Hrvatskoj s četverogodišnjim trajanjem, hrvatski državljani, koji će u šk. god. 2016./2017. završiti drugi ili treći razred. Ocjene nisu jedini ni najvažniji kriterij, a visoko se vrednuju i motiviranost za suradnju, mirno rješavanje sukoba, poštovanje drugih kultura i različitosti te volonterski rad u zajednici i za zajednicu.

Izborni postupak podrazumijeva dva ili tri kruga, od čega se u prvom krugu izbor provodi temeljem dostavljene dokumentacije/eseja, a u drugom krugu na temelju razgovora s članovima Izbornog povjerenstva, koji će se održati tijekom studenoga i/ili prosinca 2016. Treći krug može uključivati dodatne i završne testove ili radionice/aktivnosti u svrhu konačnog izbora kandidata.

U sustavu UWC trenutno je petnaest škola diljem svijeta, od Italije, Norveške i velike Britanije, do Kostarike, Indije i Kine. 

Više o natječaju na www.uwc.hr.

Rok za prijavu: 21. listopada 2016.