Školska partnerstva

29_02_2012 / 16:52h
Školska partnerstva

ERSTE Zaklada i ACES objavili su natječaj za prekogranična školska partnerstva. Među 15 zemalja pozvane su i hrvatske škole, a ovogodišnja tema je “Provjera stvarnosti - kako vidimo i stvaramo svijet putem medija”.

ERSTE Zaklada i Akademija srednje europskih škola (ACES) objavili su natječaj za prekogranična školska partnerstva. Među 15 zemalja sudionica pozvane su i hrvatske škole, a ovogodišnja tema je “Provjera stvarnosti - kako vidimo i stvaramo svijet putem medija”.

Pozivaju se škole da potaknu učenike na analizu sadržaja sa kojima se susreću u medijima te da naprave i distribuiraju vlastite medijske proizvode.

Škole iz Hrvatske se pozivaju da nađu partnersku školu putem web-sitea aces.or.at s kojom će zajedno sudjelovati na projektu. Međunarodni žiri će izabrati najbolje projekte i pobjednici će dobiti financijska sredstva, podršku tijekom provođenja projekta, a imati će i priliku sudjelovati na ACES sastancima.

Školska mreža ACES ima za cilj povezati nastavnike i učenike iz srednje i jugoistočne Europe, a ovu inicijativu podržavaju i ministarstva prosvjete zemalja sudionica.

Zemlje koje se mogu prijaviti na natjecanje su Albanija, Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Češka, Mađarska, Makedonija, Moldavija, Crna Gora, Rumunjska, Slovačka, Srbija, Kosovo i Slovenija.

Rok prijave je 30. travnja 2012. godine.

aces.or.at