Šivaj, pleti i kukičaj

22_08_2015 / 15:13h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: I. Vukčević, arhiv
Šivaj, pleti i kukičaj

U petak, 28.kolovoza, udruga Trokut mladih Kaštela provodi četvrtu radionicu projekta Stari uče mlade, a ovaj put riječ je o šivanju, pletenju i kukičanju.

U petak, 28.kolovoza, udruga Trokut mladih Kaštela provodi četvrtu radionicu projekta Stari uče mlade, a ovaj put riječ je o šivanju, pletenju i kukičanju.

Riječ je o četvrtoj od ukupno šest radionica. Glavni je cilj projekta mladima približiti određene tradicionalne vještine i vrijednosti, a cijelu provedbu Trokut organizira pod pokroviteljstvom Grada Kaštela. Dosad provedene radionice su povrtlarstvo, ljekovito bilje i spravljanje autohtonih kaštelanskih jela, a preostale dvije tiču se vinogradarstva i vinarstva te maslinarstva. Voditelji radionica su starije građanke i građani Kaštela koji predavanja i pokazne vježbe održavaju u svojim domovima, poljima ili na nekoj trećoj lokaciji koja je u duhu tematike pojedine radionice.

Četvrta radionica održat će se u prostorijama Lovačkog doma u Kaštel Lukšiću (pored kafića Ostrog), s početkom u 17 sati. Voditeljica radionice polaznicima će pokazati osnove šivanja, pletenja i kukičanja, pokazat će im neke od svojih brojnih prekrasnih rukotvorina te ih naučiti kako da primijene naučeno i izrade neko svoje remek-djelo, kako ukomponirati čipku ili vunu pri ukrašavanju odjeće i modnih dodataka ili pri izradi nakita i slično.

Svi zainteresirani za sudjelovanje na radionici mogu se prijaviti javljanjem na službeni e-mail [email protected] ili u inboks Facebook-stranice udruge Trokut mladih Kaštela. Svi prijavljeni bit će naknadno obaviješteni o detaljima radionice, a sav radni materijal osigurat će organizatori. Broj prijava je ograničen, stoga je potrebno prijaviti se što prije.