Sirija kroz desetljeće u Info zoni

19_06_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Ibrahim Malla
Sirija kroz desetljeće u Info zoni

Izložba fotografija "Sirija kroz desetljeće" otvorit će se u utorak u Info zoni. Ibrahim Malla zabilježio je nekadašnji suživot različitih vjera te današnji koloplet tragedija i humanosti.

Izložba fotografija Sirija kroz desetljeće otvorit će se u utorak, 21. lipnja u 12 sati, u Info zoni. Fotografije Ibrahima Malle nastale su u Siriji prije rata te u izbjegličkim kampovima među kojima je i onaj u Slavonskom Brodu.

>> Pročitaj najavu mjesečnog programa u lipnju
>> Posjeti klub.infozona.hr
>> Prati informacije i potvrdi dolazak na Facebooku


Malla je zabilježio nekadašnji suživot različitih vjera te današnji koloplet tragedija i humanosti u kojem izbjeglicama u bijegu od strahota rata djelatnici i volonteri Crvenog križa pomažu pod geslom - mi vidimo ljude. Izložbu organizira Gradsko društvo Crvenog križa Split povodom Svjetskog dana izbjeglica koji se obilježava 20. lipnja.

Ibrahim Malla volonter je sirijskog Crvenog polumjeseca više od 15 godina te volontira i u talijanskom Crvenom križu. Na fotografijama je bilježio posao sirijsko-arapskog Crvenog polumjeseca od početka oružanih sukoba u Siriji te je dokumentirao i tešku situaciju sirijskih izbjeglica u susjednim zemljama. Pratio je i probleme migrantske krize u Hrvatskoj, Italiji, Grčkoj i Makedoniji. Za svoj fotografski rad nagrađen je sa šest međunarodnih fotografskih nagrada te je održao na desetke izložbi u nekoliko europskih država i Australiji.

Aktivnost se realizira u sklopu programa Klub za mlade Zona koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.