SING in SPLIT

04_06_2018  |  Autor: I.Z.  |  Foto: SING(in)SPLIT
SING in SPLIT

SING(in)SPLIT, prvi međunarodni festival pjesme u Splitu kojeg organiziraju mješoviti pjevački ansambl Schola cantorum Split i dirigentica Sara Dodig Baučić, održat će se od 5. do 8. lipnja na različitim lokacijama u staroj jezgri grada.

Prvi međunarodni festival pjesme u Splitu, SING(in)SPLIT održat će se od 5. do 8. lipnja na različitim lokacijama u staroj jezgri grada.

Festival će, u organizaciji mješovitog pjevačkog ansambla Schola cantorum Split i dirigentice Sare Dodig Baučić, okupiti brojne pjevače i dirigente različitog glazbenog idioma, od tradicijskih, preko klasičnih pa sve do suvremenih glazbenih stremljenja.

Okupit će zborove i različite pjevačke skupine kako iz Hrvatske, tako i iz inozemstva, te tako stvoriti priliku za stvaranjem široke lepeze pjevanog ugođaja, što će sudionicima omogućiti druženje, upoznavanje i sudjelovanje kroz pjesmu, a namjernim i slučajnim slušateljima izuzetne glazbene doživljaje.

Na festivalu će nastupiti Mješoviti pjevački zbor Glazbene akademije Sveučilišta u Mostaru (Bosna i Hercegovina),  Ženski ansambl Pro Arte Mostar (Bosna i Hercegovina ),  Mješoviti pjevački zbor Umjetničke akademije Sveučilišta u Splitu (Split), Mješoviti pjevački zbor Bijaćka vila (Kaštel Novi), Mješoviti pjevački zbor gimnazije Marko Marulić (Split), Klapa Podvorje (Kaštel Sućurac), Pučki pivači Tugare (Tugare), Splitski solisti: Goran (tenor) i Zoran (klavir) Velić, Mješoviti pjevački ansambl Schola cantorum Split te Ženski pjevački ansambl Schola cantorum Split.

Više informacija na Facebook stranici festivala.