Sina: Kad smo počeli kuhati pivo...

12_12_2021  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Sina: Kad smo počeli kuhati pivo...

U 27. epizodi podcasta U Zoni gostovao je Siniša Anđelić, jedan od prvih splitskih craft pivara.

U 27. epizodi podcasta U Zoni gostovao je Siniša Anđelić, jedan od prvih splitskih craft pivara. Sina je sa Josipom Škiljom pričao o svom hobiju koji prerasta u ozbiljan posao te o važnosti podizanja svijesti o tome što jedemo, ali i pijemo.

- I craft pivo je jedan od pokreta koji je izrodio pomak od industrije, konfekcije - zaključio je Sina objašnjavajući važnost podrške malim proizvođačima i prepoznavanju važnosti zdrave prehrane. Govoreći o razlikama industrijskih i craft piva pojasnio je zašto se craft relativno lako kvari te otkrio što se događa s pivom koja u proizvodnji ode po zlu. Prisjetio se tako i nekih bizarnih situacija, a neizbježan je bio i razgovor o motivima pokretanja pivovare pa je objasnio i kako je jedrenje doprinijelo njegovom uspjehu u pivarstvu. Najavio je i međunarodnu humanitarnu suradnju craft pivara u koju je uključen i jedan kripto milijarder.

- Više sam ljudi odbio, nego pogurao - sa smiješkom je zaključio govoreći koliko njegova iskustva sa hrvatskom birokracijom pomažu novim pivarima. Pričajući o počecima, istaknuo je da ga raduje što je u Splitu upoznao mlade, ambiciozne i ispravne ljude koji se međusobno podržavaju. Kao pozitivan primjer podrške naveo je izradu prve video reklame za Barbu, koja je pretpremijerno prikazana u podcastu.

Pred kraj razgovora prisjetio se i svojih rolerskih dana pa je odlučio pokazati koliko je spretan na skejtu. Tom prigodom na dvoboj je izazvao Vasu, poznatog splitskog ugostitelja koji je svoje skejterske vještine pokazao gostujući u 12. epizodi podcasta U Zoni.

Sve epizode podcasta dostupne su na YouTube kanalu podcasta U Zoni te na audio platformama Spotify i Podbean. Realizacija podcasta sufinancirana je sredstvima Grada Splita i sredstvima Europske unije kroz program Erasmus+.