Preko Indije do stand up radionice

08_01_2015 / 19:27h  |  Autor: I. Z.
Preko Indije do stand up radionice

U novoj godini nastavljamo niz zanimljivih događanja u Info zoni. Priče mladih putnica po Indiji, stand up radionica Studija smijeha, Filmski klub i izložba studenata UMAS-a u Noći muzeja tek su dio siječanjskih aktivnosti.

Iza Info zone je godina s prosječno više od 60 sati programa mjesečno, odnosno više od 70 edukativnih, informativnih, kulturnih i zabavnih događanja, na koja je u prostor svakog mjeseca prosječno dolazilo više od 300 mladih. Vjerujemo da takvu statistiku možemo zadržati i u 2015. godini pa već u siječnju krećemo s prvim zanimljivim događanjima.

Do 28. siječnja otvorena je modna izložba Jakova Sladojevića, splitskog studenta zagrebačkog Tekstilno-tehnološkog fakulteta čije ilustracije prikazuju hladnu erotiku, igru toplog-hladnog i elemente burleske. Svakim radnim danom od 9 do 20 pogledajte radove koji su prilično zainteresirali medije nakon otvaranja izložbe trećeg dana nove godine.

I u 2015. nastavljaju se večeri Filmskog kluba - na prvom siječanjskom druženju (13. siječnja u 19 sati) tema rasprave i analize bit će film Mediterraneo, a prisutni će se dogovoriti i o kojem će filmu razgovarati na idućem druženju (22. siječnja).

U suradnji sa Sveučilištem u Splitu Info zona će u siječnju održati i edukaciju za pripremu i prijavu projekata na natječaj programa Erasmus+, najvećeg program Europske unije u području obrazovanja, osposobljavanja mladih i sporta. Prezentacija programa održat će se u Sveučilišnoj knjižnici, 13. siječnja u 20 sati, nakon čega će se za zainteresiranim studentima dogovoriti edukacije u manjim grupama.

Damira Kalajžić i Nađa Vukasović u nešto više od dvadeset dana obišle su središnji i sjeverni dio Indije, družile se s domaćinima i boravile u osam velikih indijskih gradova te su se krajem prosinca vratile s pregršt fotografija i još više dojmova. Svoju indijsku avanturu ispričat će u Info zoni u srijedu, 14. siječnja u 20 sati. Otkrit će kako su samostalno organizirale putovanje te ispričati svoje dojmove i zanimljive anegdote.

Strukturirani dijalog mladima daje priliku da konkretne ideje i stavove o nekoj temi iznesu direktno ljudima i institucijama koje kreiraju politike prema mladima. Aktualna je tema - osnaživanje mladih. Zajednica informativnih centara za mlade u RH realizirat će više od 20 fokus grupa, od čega će fokus grupe u Dalmaciji realizirati Info zona u suradnji s lokalnim organizacijama. Zaključci fokus grupa doprinijet će nacionalnom izvještaju kojim će Hrvatska dati doprinos strukturiranom dijalogu na razini Europske unije. Uskoro ćeš se moći informirati i uključiti na www.eupita.eu.

Info zona će u siječnju održati i dva vikend treninga u sklopu projekta Mladi u lokalnoj zajednici koji provodi Građanska inicijativa Ruke za bolju Makarsku s ciljem poticanja mladih na aktivniji pristup kreiranju i provedbi javnih politika, odnosno osnivanja Savjeta mladih Grada Makarske.

Od 23. do 28. siječnja, od 18 do 21 sat, u Info zoni će se održavati stand up radionica Studija smijeha - prvi put u Splitu! Voditeljica Marina Orsag, poznata hrvatska stand up komičarka, svoje će višegodišnje znanje prenijeti polaznicima tijekom 20 sati intenzivne šestodnevne radionice. Najbolji polaznici dobit će priliku 30. siječnja u klubu Quasimodo javno pokazati što su naučili. Cijena radionice je samo 150 kuna, a prijave su na infozona.hr/radionica.

Cenzura plus u suradnji s Info zonom 23. siječnja u 9:15 održava konferenciju Kako mladi mogu doprinijeti provedbi EU politika i koja je uloga mladih u oblikovanju EU politika?. Nezaobilazne teme bit će strukturirani dijalog i Garancija za mlade, ali će se razgovarati i o drugim primjerima uključivanja mladih u oblikovanje i provedbu politika. Konferencija će se održati u prostoru Centra za savjetovanje o karijeri (CISOK), sudioncima izvan Splita bit će pokriveni putni troškovi, a prijave su otvorene do 20. siječnja na mail [email protected].

U Noći muzeja (30. siječnja) u Info zoni će se u 18 sati otvoriti izložba završnih radova studenata Umjetničke akademije u Splitu. Na izložbi će se, radovima u medijima slikarstva i grafike, prvi put javno predstaviti studenti odsjeka Likovne kulture i likovne umjetnosti - Lina Aljinović, Dea Cerić, Dominik Duboković, Marina Ozretić i Katarina Sokol.

Dovedi ideju u Zonu – predloži događanje!

Pozivamo udruge ili pojedince da realiziraju svoje aktivnosti za mlade u prostoru Info zone. Imaš li ideju ili želju što bi trebalo biti u programu događanja u Zoni - javi se na goran[a]infozona.hr. Predloži predavanje, tečaj, radionicu, prezentaciju, tematsku večer ili neko sasvim novo edukativno, kulturno ili zabavno događanje koje će doprinijeti ponudi kvalitetnog provođenja slobodnog vremena mladih u Splitu. Ako imaš potrebna znanja i vještine ili znaš nekoga tko ih ima, možda nam možeš pomoći i u realizaciji.