Shift šesti put u Splitu

21_03_2017  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Shift / Facebook
Shift šesti put u Splitu

Codeanywhere Shift Conference 2017, najveća informatička konferencija u jugoistočnoj Europi, održat će se od 1. do 2. lipnja. Ove godine očekuje se novih 20 govornika, svjetski poznatih IT stručnjaka.

Codeanywhere Shift Conference 2017, najveća informatička konferencija u jugoistočnoj Europi, održat će se od 1. do 2. lipnja. I ove godine mjesto održavanja bit će splitski HNK.

Tijekom dva dana konferencije Shift postat će mjesto susreta IT profesionalaca, tvrtki, domaćih i stranih institucija, predstavnika investicijskih fondova, studenata i medija. Cijeli događaj organizira Codeanywhere, jedan od najuspješnijih hrvatskih startupa. U dosadašnjih pet godina održavanja, Shift je ugostio predstavnike najvećih IT tvrtki u svijetu poput Facebooka, Googlea, GitHuba, Twitcha i mnogih drugih. Ove godine očekuje se novih 20 govornika, svjetski poznatih IT stručnjaka.

Jedan od govornika koji stiže u Split je Christian Heilmann, predstavnik Microsofta s više od 20 godina iskustva rada u web tehnologijama za najveće informatičke tvrtke. Na Shiftu će se predstaviti i Jesper Noer, osnivač BitBucketa – besplatnog web alata za dijeljenje programskog koda među članovima tima, i direktor jedne od najvećih tehnoloških konzultantskih tvrtki. U Split će doći i Ike DeLorenzo, direktor proizvoda platforme za mrežne aplikacije – Heroku. O korisničkom sučelju, naprednom dizajnu i optimizaciji slike govorit će Una Kravets iz DigitalOceana, tvrtke koja je u prosincu 2015. godine po broju hostanih web stranica bila druga najveća poslužiteljska tvrtka u svijetu. Ovogodišnja Shift konferencija ugostit će i predstavnika Skypea. Eduard Kunce, voditelj odjela programskog inženjerstva, stručnjak je u provođenju agilne metode u svim aspektima tvrtke uključujući i development.

Po prvi puta, u sklopu Shift konferencije održavat će se i praktične radionice. Kroz šesnaest workshopa, koji će biti organizirani paralelno s događajem, posjetitelji će imati priliku upoznati se s najnovijim trendovima i tehnologijama 2017. godine.

Do 31. ožujka moguće je kupiti karte po povlaštenoj cijeni.

Više informacija na službenim i Facebook stranicama konferencije.