Od elektronike do balkanike

05_07_2012 / 15:33h
Od elektronike do balkanike

Četvrti Supetar Super Film Festival tradicionalno nakon filmskih projekcija donosi privlačan, raznolik i besplatan glazbeni program...

Četvrti Supetar Super Film Festival tradicionalno nakon filmskih projekcija (oko 23h) donosi privlačan, raznolik i besplatan glazbeni program. Otvorit će ga dobro znani DJ Kid'Va iz Voi'Sa kolektiva koji je svoje glazbene vidike proširio tijekom rada na Radio Brač, a s Bračem ga veže i koncept Voi'Sa koji je započeo i koji se pretvorio u ljetni festival urbane glazbe koji danas u Supetar dovodi neka od najpoznatijih imena hrvatske urbane scene.

Drugu večer (11.07.) publiku će zabavljati zagrebački bend ABOP (After je Bolji Od Partyja) koji je prošle godine zagrijao publiku na Terraneu, nakon čega su ostvarili niz uspješnih nastupa na festivalima. Bend uspješno kombinira svoju energičnu i zabavnu glazbu sa raznim video instalacijama, koje samo upotpunjuju sjajan dojam njihovog nastupa na kojem će plesanje biti – obavezno!

U četvrtak (12.07.) publiku će već tradicionalno najpoznatijim balkanskim melodijama zabavljati DJ Sero, alter-ego festivalskog selektora Olivera Sertića. DJ Sero nastupao je sa brojnim poznatim puhačkim orkestrima iz regije, etno sastavima, ali i poznatom svjetskom gypsy-punk atrakcijom Gogol Bordello.

U posljednji festivalski dan uvest će vas Valent Samardžija a.k.a. NT Wave koji na scenu stupa pojavom funka (Funny Hill), soula (Soul Fingers), fusiona (Con fusion), future jazza (Kontrapunkt), etno fusiona (LessThanAMinute), dnb-a (Tobogan) i electro performera Beat Busters, a surađuje i s mnogim glazbenicima na domaćim i stranim izdanjima.

Glazbeni program festivala bit će zatvoren nastupom dva supetarska benda. JUKE BOX RADIO KABELI je supetarski rock trio koji često izvodi obrade poznatih rock klasika, ali i autorske pjesme. Bolje ne može! je vesela skupina zaljubljenika u retro rock izričaj, a njihov zvuk se može opisati kao bučni rock sa velikom dozom bluesa.