Kad bude, šetnica će do Matejuške

04_03_2012 / 22:16h  |  Autor: Pile
Kad bude, šetnica će do Matejuške

Još se ne zna kada će biti gotovi započeti radovi na zapadnoj obali, no izgledno je da se neće čekati bolja vremena za novu obalu produžiti sve do Matejuške. Gradilište na potezu od Banovine do Ambasadora u različitim je fazama gradnje...

Još se ne zna kada će biti gotovi započeti radovi na zapadnoj obali, no izgledno je da se neće čekati bolja vremena za novu obalu produžiti sve do Matejuške. Iako to u početku nije bilo planirano, ispred hotela Ambasador nasut će se obala u širini od sedam do dvanaest metara čime bi se dobio lungomare od Zvončaca preko Matejuške do Rive.

Gradilište na potezu od Banovine do Ambasadora u različitim je fazama gradnje – na pojedinim dijelovima još uvijek se postavljaju podzemne instalacije, pješački koridor uz zgrade je gotovo u potpunosti popločan, a manji dio obalne crte već se popločava kamenom.

Iako je još uvijek nejasno koliko ćemo sve to skupa platiti, dio javnosti i dalje smatra da se Grad zbog financijske situacije nije trebao upustiti u uređenje obale pa je očekivano da nije dobro prihvatio ni neplanirani nastavak radova prema Matejuški. Kritike su izazvale i znatne izmjene idejnog projekta odabranog javnim natječajem – sada je posve jasno da neće biti kontraverzne žičare, ali i da u moru neće biti ni skulptura ni pozornica već će se uz obalu sidriti jahte o kojima u pobjedničkom radu nije bilo ni riječi. Negodovanje su izazvali i radovi na ponovnom postavljanju cijevi koja će crpiti more za klimatizaciju hotela Marjan – odluka da se ipak dopusti privezivanje jahti rezultirala je potrebom za dubljim postavljanjem cijevi pa su novi radovi financirani iz gradskog proračuna.