Kvizanje: Popravni iz filma

07_04_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: freeimages.com
Kvizanje: Popravni iz filma

U trećem kolu tema Kvizanja bili su blagdanski filmovi. Poslušali smo kritiku da zaljubljenici u film tako nisu dobili priliku pokazati svu raskoš svog znanja te u posljednjem kolu sezone ispunjavamo želju i ispravljamo pogrešku.

U trećem kolu, u siječnju, tema Kvizanja bili su blagdanski filmovi. Poslušali smo kritiku da zaljubljenici u film tako nisu dobili priliku pokazati svu raskoš svog znanja te u posljednjem kolu sezone ispunjavamo želju i ispravljamo pogrešku. Novo Kvizanje o filmu održat će se 13. travnja u 20.30 i pobjednici će ravnopravno s pobjednicima prethodnih pet kola sudjelovati u svibanjskom velikom finalu. Ponavljamo i sponzora prve (i utješne) nagrade - Ekran pobjedničkoj ekipi daje ulaznice za svaki premijerni film u svibnju! Prijavnica za dvočlanu ekipu dostupna je na klub.infozona.hr.

>> Pročitaj najavu mjesečnog programa u travnju
>> Prijavi dvočlanu ekipu na klub.infozona.hr
>> Prati informacije i potvrdi dolazak na Facebooku


Prva sezona Kvizanja odigrala se 2011. godine, a ovo je prva sezona u kojoj je svako kolo tematski određeno. Prvo kolo tako se održalo nekoliko dana prije parlamentarnih izbora i za temu je imalo - parlamentarne izbore. Drugo kolo za temu je imalo seks i drogu jer se održavalo u Mjesecu borbe protiv ovisnosti i nekoliko dana nakon Svjetskog dana borbe protiv AIDS-a. Već spomenuto treće kolo uslijedilo je nakon gomile blagdanskih filmova i tradicionalno pogledanih repriza pa su pitanja bila iz područja filmske umjetnosti. Rekord u broju ekipa oboren je u četvrtom kolu, nekoliko dana prije 105. rođendana Hajduka, kada je tema bio upravo najtrofejniji hrvatski klub. U prethodnom kolu vrijedilo je poznavati informacije o glazbenim legendama.

Natjecateljska ekipa mora imati dva člana. U prvom krugu ekipe odgovaraju na 20 pitanja s ponuđenim odgovorima te dvije ekipe s najviše točnih odgovora ulaze u drugi krug u kojem do titule pobjednika vodi set od deset pitanja bez ponuđenih odgovora. Najbolju ekipu sezone odredit će sraz pobjednika prethodno odigranih kola.

Aktivnost se realizira u sklopu programa Klub za mlade Zona koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.